Misfornøyd med 4-0

Ôster-Rosenborg 4-0. -Spillemessig er vi ikke fornøyd. Skal vi slå Stabæk i lørdagens seriepremiere, må vi heve oss et hakk på alle områder. Det vi presterte i går var ikke godt nok, sier trener Ola By Rise til Dagbladet etter at Rosenborg hadde scoret fire mål på tolv målsjanser mot svenske Öster.

Den typiske vårbanen med myrete underlag passet dårlig til Rosenborgs spillestil. Samtidig ga den nyttig erfaring foran vårkampene i serien.

- Ballen gikk ikke fort nok. I perioder ble det litt mye slow-motion. Vi har nok å jobbe med på trening denne siste uka før seriestarten, sier Ola By Rise.

Carew byttet ut

Rosenborg scoret to mål i hver omgang (i rekkefølge Roar Strand, Fredrik Winsnes, Bent Inge Johnsen og Jan Derek Sørensen). 75-millionersmannen John Carew ble byttet ut et kvarter før slutt uten å ha kommet på scoringslista.

- John har spilt tre kamper på fem dager, og ble byttet ut fordi det er blitt vel mye matching. Morten Knutsen var sjuk og holdt seg hjemme, sier Ola By Rise.

Beintøff start

De to siste åra har Stabæk slått Rosenborg 2- 0 hjemme på Nadderud. Ifølge Ola By Rise er det svært tvilsomt om de siste åtte års seriemestere vil lede tabellen etter fem serierunder.

- Vi har en beintøff start, med Stabæk borte, Brann hjemme, Lillestrøm borte, Molde hjemme og Viking borte. Jeg vil bli svært overrasket om vi ligger på tabelltoppen etter disse kampene. Rosenborg har aldri vært suveren, men er den klubben som plukker poeng jevnest og har færrest feilskjær, sier Ola By Rise.

  • Vster rykket ned fra Allsvenskan i fjor.