Ås  20160718.
Olaf Tufte og Kjetil Borch under pressetreff med rolandslaget på Årungen før OL i Rio.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Ås 20160718. Olaf Tufte og Kjetil Borch under pressetreff med rolandslaget på Årungen før OL i Rio. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Misfornøyd Tufte og Borch til semifinale: - Nå er jeg forbanna

- God start på OL.

Olaf Tufte og Kjetil Borch fikk det tøft i krevende forhold, men klarte å ta seg videre OL-semifinale i sin dobbeltsculler lørdag.

Det var vanskelige forhold og mye bølger, men nordmennene kjempet seg inn til annenplass. De tre beste båtene gikk videre til semifinalen tirsdag.

– Jeg var så stiv i armen at jeg mistet åren på slutten. Åren min var «fjæra», og hvis jeg hadde puttet åren i vannet, ville den ha forsvunnet nedover. Da hadde vi ikke kommet i mål, sa Tufte.

– Jeg var nødt til å ro i luften med den ene åren, og Kjetil måtte ro oss inn, fortalte den dobbelte OL-mesteren.

Etter å ha ligget på tredjeplass gjennom det meste av løpet, avanserte den norske båten én plass på de siste 500 meterne. Litauen var raskest.

Selv om de sikret semifinaleplassen, var ikke de to nordmennene fornøyd med løpet sitt.

– Det var veldig krevende forhold. Det er ikke noe å le av engang, men det er noe vi må ta på trening nå. Dette må vi få ordnet opp i. Hvis vi ikke hadde tatt igjen de andre (Tyskland), hadde jeg vært rykende forbanna. Nå er jeg bare forbanna, sa Borch til NTB.

– Det er likt for alle, men det handler om å finne flyten. Jeg synes ikke vi fant det nå. Nå rodde vi på «power» og stress. Vi kan bedre enn dette, mente Tufte.

Semifinalen går 9. august klokka 15.30 (norsk tid).

(NTB)