Misliker sin egen VM-start

Om ei drøy uke starter FIS-VM i snowboard. Der stiller Daniel Franck og de andre norske stjernene mot sin vilje. - Jeg kjører kun fordi jeg er nødt til å kvalifisere meg til OL, sier Franck til Dagbladet.no.

Det ble sjarmerende kaotisk da Snowboardforbundet hadde innkalt til pressekonferanse om årets VM-uttak. Istedet for å snakke om selve mesterskapet, ble det utelukkende snakk om de finurlige idrettspolitiske aspektene med årets FIS-mesterskap. Her er en ørliten bakgrunn for konflikten:

  • Innen snowboard er det to forbund. ISF (Det International Snowboard Federation) og FIS (Federation of International Skiing). De fleste snowboarderne hører til ISF, men pampene i den internasjonale olympiske komiteen har bestemt at de som vil til OL er nødt til å kjøre FIS-renn. Løperne må ha et visst antall FIS-punkter for å kunne starte i OL.

Det er derfor Franck og de andre løperne føler seg tvunget til å stille i FIS-VM. Selv om de i utgangspunktet tilhører ISF.

- Når jeg først er med, så går jeg for å vinne. Jeg reiser ikke dit bare for å komme til finalen, gliser Franck.

For ham er det viktigste å komme til OL. Det betyr mye både både sportslig, og økonomisk.

- Jeg liker meg i USA. Det er derfor jeg satser på OL neste år. Hadde OL gått i Tyskland hadde jeg ikke stilt opp. Snowboard i USA er gigantisk. Dessuten er nesten alle mine sponsorer i California, sier Franck til Dagbladet.

- Så du gjør det av kommersielle årsaker?

- Nei, jeg gjør det fordi jeg liker meg i USA, ler han

Arvesen utfordrer

Espen Arvesen (21) var også tilstede på dagens godt besøkte pressekonferanse. Arvesen er den yngste løperen på det norske VM-laget. Han vil nå utfordre Franck og de mer rutinerte utøverne om VM-gullet.

- Jeg kan vinne hvis jeg presterer maksimalt. Problemet mitt er vel at jeg ikke er like stabil som de mer rutinerte, sier Arvesen som hittil har best av de norske i FIS-verdenscupen.

Han mener det er verre for yngre løpere å nå helt til topps i verden.

- Navnet betyr mye. Noen ganger har jeg vel følt at folk med kjente navn har fått ekstra poeng på grunn av navnet. Men etterhvert begynner jeg også å bli litt kjent, smiler Arvesen.

MISLIKER VM-START: For Daniel Franck er det OL som teller mest.