Nytt forsøk på å innføre høydehus i norsk idrett

Mislykket corona-stunt

Suksesstreneren vil gjerne flytte idrettsfamilien inn i et høydehus på grunn av viruset. Det er uklokt.

FEIL CORONATILTAK: Gjert Ingebrigtsen vil gjeninnføre høydehus i norsk idrett som et coronatiltak. Det er en usedvanlig dårlig ide. FOTO: Ørn E. Borgen / NTB
FEIL CORONATILTAK: Gjert Ingebrigtsen vil gjeninnføre høydehus i norsk idrett som et coronatiltak. Det er en usedvanlig dårlig ide. FOTO: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DEN suksessrike pappatreneren Gjert Ingebrigtsen er blitt frontfiguren for å flytte deler av den norske toppidrettsfamilien tilbake i høydehus. Nå ønsker han å komme inn i den kunstige tynnlufta for å unngå risikoen ved det å reise utenlands i coronaens tid, og har overraskende fått styret i Norges Idrettsforbund til øyeblikkelig å diskutere innflytting.

Den type hus med regulerbar tynnluft ble stengt her i landet i 2003, men har siden fristet enkelte til å banke på.

Og nå altså noen av de fremste lederne i norsk idrett.

MED en normal toppledelse av norsk idrett ville ingen planlagt en innflytting allerede nå. Denne saken burde vært avvist forlengst. Om altså den politiske ledelsen i idretten hadde gjort jobben sin.

Da det spesielle forbudet mot høydehus ble grundig diskutert på Idrettstinget bare for fem år siden, var det knapt noen i norsk idrett som ønsket disse husene tilbake:

  • Forbudet ble vedtatt med overveldende flertall på 157 mot 21 nettopp fordi kravet til en åpen, gjenkjennelig eliteidrett viste hvilke samfunnsverdier den norske idrettsbevegelsen ønsket å identifisere seg med.

Nå er flere av disse verdiene i fri flyt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer