Mislykket fransk åpning

Helstad og Strømstad tapte i debuten.

Thorstein Helstad og Fredrik Strømstad fikk sin debut i fransk liga, men det endte med et surt 0-1-tap for Le Mans-spillerne.

Helstad, som gikk til den franske klubben for kort tid siden, fikk plass i startoppstillingen da Lorient kom på besøk i sesongåpningen lørdag. Nordmannen markerte seg med godt spill, ifølge franske medier.

Men i åpningsminuttene ble han for alene på topp for Le Mans. Dermed uteble også de store sjansene. Da han først fikk muligheten, slet den norske storscoreren med å overliste en god Fabien Audard i Lorient-målet.

Dermed gikk lagene målløse til hvilen, men kort tid ut i annen omgang viste Helstad klasse. Nordmannen brukte styrken sin for det den var verdt inne i boksen, og ga ballen videre til Mathieu Coutadeur som hamret den i stolpen.

Til tross for et spillemessig overtak ville det seg ikke for Le Mans. Annerledes var det for gjestene. Etter 57 minutter ble Kevin Gameiro hindret av Ibrahima Sory Camara i boksen, og dommeren pekte resolutt på straffemerket.

Christophe Jallet var sikker med straffen og ga Lorient 1-0-ledelsen som skulle holde seg kampen ut. Fredrik Strømstad ble byttet inn for Le Mans da det gjensto en halvtime av kampen. Helstad fikk 90 minutter og viste ingen tegn til å slite med kneskaden han pådro seg tidligere i sommer.

- Den kjenner jeg ikke så mye til lenger. Jeg føler meg litt rusten, men ellers god, sa Helstad til NTB tidligere i uken.
Målshow i Rennes
Branns mesterligamotstander Marseille var involvert i et skikkelig målshow fire dager før den viktige kampen i Bergen. Det endte 4-4 mot Rennes etter tre mål i de aller siste minuttene.

- Jeg forstår ikke det som skjedde i annen omgang. Vi mistet kontroll over kampen, sukket Marseille-trener Eric Gerets.

Rennes Olivier Thomert åpnet scoringsballet etter sju minutter, men så tok gjestene over. Bakary Kone, Hatem Ben Arfa og Mamadou Niang sørget for at Marseille ledet 3-1 til pause. Etter hvilen reduserte Thomert med sitt andre mål for kvelden, og det så ut til å ende med 3-2-seier.

Mislykket fransk åpning

Men dramatikken var langt fra over. I det 88. minutt utlignet Rennes til 3-3 på et selvmål av Steve Mandana. Minuttet senere sendte Elliot Grandin Marseille tilbake i ledelsen, men Rennes hadde ikke gitt opp. På overtid sørget Bruno Cheyrou for at poengene måtte deles med 4-4.

Kostbart
Fjorårets serietoer Bordeaux lå under på eget gress mot Caen, men vendte til seier. Benjamin Nivet ga Caen ledelsen etter et kvarter, men Yoan Gourcuff og Fernando Cavanaghi berget 2-1-seier i annen omgang.

Monaco vant 1-0 over Paris Saint-Germain, men det var en kostbar seier. Adriano og Leonardo Cufre ble begge skadd og blir trolig borte i flere uker.


(NTB)

TAP I DEBUTEN:
Helstad hadde ingen suksess i sin første kamp for sin nye klubb og måtte gå målløs av banen- FOTO: JEAN FRANCOIS MONIER/ AFP
TAP I DEBUTEN: Helstad hadde ingen suksess i sin første kamp for sin nye klubb og måtte gå målløs av banen- FOTO: JEAN FRANCOIS MONIER/ AFP Vis mer
KOM INN SOM INNBYTTER: Det var lenge tvil om han skulle bli klart til kampen, men kom inn i det 29. minutt som innbytter.