Henrik Christiansen

Mislyktes igjen: - Dritkjipt

Henrik Christiansen (24) klarte ikke å kvalifisere seg til finalen på 800 meter fri.

RØK UT: Henrik Christiansen ble nummer ni i kvalifiseringen på 800 meter, og maktet dermed ikke å ta seg til finale. Video: Discovery+. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO/OSLO (Dagbladet): Henrik Christiansen jaktet finaleplass under dagens forsøksheat på 800 meter fri. Nordmannen skuffet imidlertid og endte til slutt på tiden 7.48,37.

Det holdt ikke til avansement.

- Jeg skulle helst vært mye raksere, helst ned mot pers. Det er det som har vært målet hele tiden. Å miste en olympisk finale er dritkjipt selvfølgelig, sier Christiansen til Dagbladet.

Etter en grei start lå plutselig Christiansen helt sist i feltet. Det ga et klart tegn på at svømmingen ikke satt slik 24-åringen hadde håpet på.

SOMMER-OL: De norske håndballjentene slet i starten av kampen mot Angola, men hevet seg betraktelig utover i kampen. VIDEO: Discovery+ Vis mer

- Paff

- Det føles litt likt som 400 meteren. Jeg er ikke helt der jeg skulle ønske å være i et OL. Jeg føler meg sterk i starten, men så sitter ikke teknikken helt, fortalte Christiansen til Eurosport.

Til Dagbladet har ikke Christiansen et bedre svar på hva problemet er.

- Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på det. Det er det som er litt kjipt. Jeg har ikke det klare svaret som jeg ville hatt, forteller han og fortsetter:

- Jeg står her å har ikke så mye mer svar enn det dere har. Jeg vet rett og slett ikke helt. Jeg er litt paff.

1500 meter på fredag

Henrik Christiansen skuffet på 400 meteren på lørdag, men er som regel bedre på de lengre distansene og dagens 800 meter fri regnes blant hans favorittdistanser. Den samme distansen tok han sølv på i VM i 2019.

Likevel klarte ikke nordmannen å komme seg til finalen.

Christiansen avslutter OL på favorittdistansen 1500 meter. Der er det forsøk fredag ettermiddag og finale natt til lørdag norsk tid. For fem år siden endte romerikingen på sisteplass som nummer åtte i OL-finalen.

OL-finalen på 800 meter svømmes torsdag klokka 03.30 norsk tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer