Mislyktes med rekord-forsøket

Men Gebrselassie satte årsbeste i Berlin.

Haile Gebrselassie løp årets beste maraton i Berlin søndag, men ambisjonen om verdensrekord ble tatt av vinden og manglende drahjelp.

Åtte kilometer før mål var Gebrselassie nesten halvminuttet foran Paul Tergats passeringstid da han satte sin verdensrekord på 2.04.55 i samme løype i 2003, men det røynet på mot slutten.

- Det gikk bra til jeg var over halvveis. Jeg visste at jeg hadde en sjanse til å ta rekorden, men de siste fem kilometerne var tunge. Da klarte jeg ikke å forsere i det hele tatt, sa etioperen etter å ha løpt inn til 2.05.56.

Han måtte løpe alene fra tremilsmerket, og den sjenerende vinden ødela rekordhåpet på de siste kilometerne til mål ved Brandenburger Tor.

Gebrselassie gikk glipp av en rekordbonus på 415.000 kroner, men han fikk en tidsbonus i tillegg til seierssjekken slik at han innkasserte 665.000 kroner i tillegg til startpengene som skal ha vært på drøyt 2 millioner kroner.

Toeren Gudisa Shentema løp inn til 2.10.43, hvilket forteller en del om Gebrselassies prestasjon under de rådende forholdene.

Gete Wami sørget for etiopisk dobbelttriumf da hun vant kvinneklassen på 2.21.34, som er etiopisk rekord.

I alt deltok 40.000 løpere fra 105 land i Berlin maraton som ble arrangert for 33. gang.

(NTB)

<B>ÅRSBESTE:</B> Men ingen verdensrekord for Haile Gebrselassie i maratonløpet i Berlin.