SLITER I PREMIER LEAGUE: Alexander Sørloth har ennå ikke åpnet målkontoen i Premier League. Foto: NTB scanpix
SLITER I PREMIER LEAGUE: Alexander Sørloth har ennå ikke åpnet målkontoen i Premier League. Foto: NTB scanpixVis mer

Norge - Slovenia: Kl. 18 lørdag

Misnøye blant fansen: - Sørloth er desperat

- Han splitter supporterne, sier Crystal Palace-blogger.

  • Norge - Slovenia, kl. 18 lørdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Alexander Sørloth (22) jakter på den gode følelsen etter en tøff start i Crystal Palace. Siden nordmannen kom til London-klubben 1. februar, har han ennå ikke scoret mål i Premier League.

Det nærmer seg tida til et svangerskap - ni måneder - og overfor Dagbladet legger spissen ikke noe imellom: «Frustrerende», erklærer han.

Daniel Cook skriver for Crystal Palace-bloggen HLTCO og følger klubben tett med supporterøyne. Om situasjonen til Sørloth sier han til Dagbladet:

- Han er åpenbart desperat etter å prestere. Det virker ikke som om han kommer helt til sin rett i Premier League.

130 millioner kroner

Sørloth - opprinnelig et Rosenborg-produkt - ble solgt fra Midtjylland til Crystal Palace angivelig for 130 millioner kroner. I Danmark hadde han eventyrlig suksess, og i Premier League skulle treet vokse inn i himmelen.

FORBEREDER NATIONS LEAGUE: Alexander Sørloth er for tida på landslagsoppdrag for Norge. Til høyre Fredrik Midtsjø. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
FORBEREDER NATIONS LEAGUE: Alexander Sørloth er for tida på landslagsoppdrag for Norge. Til høyre Fredrik Midtsjø. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer

Men etter fire kamper i vinter pådro han seg muskelskader. Denne sesongen har han sluppet til i bare 81 minutter på åtte kamper. Til Dagbladet sier Cook at nordmannen splitter fansen i to:

- Supporterne er veldig opptatt av at han skal lykkes. Men på mange måter er de splittet. Noen tror at han vil komme gradvis. Andre tror at han ikke kommer til å bli god nok på dette nivået.

Crystal Palace ligger på 14. plass i Premier League. Cook er frustrert over sesongen så langt. Opp til serieleder Manchester City er det 13 poeng.

- Ja, den har vært en stor skuffelse. Vi har bare vunnet to ganger mot svake motstandere (2-0 over Fulham og 1-0 over Huddersfield). I tillegg har vi scoret få mål (fem på åtte kamper). Dette gir fansen mye å bekymre seg for.

Selv ikke da spissrival Christian Benteke ble skadet, sto Sørloth først i køen. I stedet satset manager Roy Hodgson på Jordan Ayew.

Overfor Dagbladet erkjenner trønderen at situasjonen er alt annet enn gunstig, men han akter å ta opp hansken. Han har ikke dratt til England for å sitte på benken og telle penger. Han vil spille, han vil markere seg, han vil score mål.

Foreløpig har han én scoring mot Swansea i ligacupen.

Nations League

Denne uka sluttet Sørloth seg til landslaget som møter Slovenia (lørdag) og Bulgaria (tirsdag) i Nations League.

- Jeg er ganske utålmodig av meg. Jeg trives ikke med å sitte på benken. Men det kan snu fryktelig fort. Hvis jeg får starte en kamp, og scorer et mål, kan alt snus på hodet. Da vil selvtilliten komme sakte, men sikkert tilbake.

Han gjør hele tida en løpende vurdering på hva han skal gjøre videre.

- Får du med deg hva som skrives om deg og Crystal Palace på sosiale medier?

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg har ikke behov for å følge med når jeg ikke spiller. Det kan også være skummelt å følge med. Gjør du det bra, kan det bli for mye av det gode. Gjør du det dårlig, kan du fort finne på å grave deg ned i en dyp dal. Det er også skummelt. Det er ikke alle som har like peiling på fotball.

Vondt av sønnen

I et intervju med Dagbladet legger pappa Gøran Sørloth ikke skjul på at han har vondt av sønnen. 56-åringen herjet selv for Rosenborg på 80- og 90-tallet.

- Alexander er god nok! slår han fast med et bankende pappahjerte.

- Samtidig må vi ikke glemme at han er i Premier League. Du har kommet på øverste hylle med tanke på press og interesse. Vi må også huske at han bare er 22 år og har opplevd utrolig mye på kort tid. Nå handler det om å plukke opp hansken. Når han blir forbannet, blir han forbannet. Den energien må han bruke positivt.

PS: Bulgaria leder gruppa i Nations League og har seks poeng. Norge og Kypros har tre poeng, mens Slovenia har null. Gruppevinneren får muligheten til å spille playoff om EM-sluttspill i 2020.