Tor Arne Hetland sliter med løpergruppa

Misnøye blant løperne tvinger fram trenerskifte. Northugs kompis overtar

Selv tidenes OL-suksess er ikke nok for Tor Arne Hetland

GAMLE KAMERATER: Eirik Myhr Nossum kommer til å overta som sjef for herrelandslaget i langrenn etter Tor Arne Hetland. Det betyr lite for mulighetene for et come back for Petter Northug. Kravet til den gamle kompisen er uansett en ny struktur på treningshverdagen. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GAMLE KAMERATER: Eirik Myhr Nossum kommer til å overta som sjef for herrelandslaget i langrenn etter Tor Arne Hetland. Det betyr lite for mulighetene for et come back for Petter Northug. Kravet til den gamle kompisen er uansett en ny struktur på treningshverdagen. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PETTER NORTHUGS barndomskamerat Eirik Myhr Nossum har sagt seg villig til å overta som sjef for det norske herrelandslaget i langrenn etter Tor Arne Hetland. Dermed går det mot et overraskende raskt skifte presset fram av et vanskelig personlige forhold mellom Hetland og flere av løperne, men selv midt i et røft internt oppgjør er dette mer snakk om stil enn innhold.

Trenerskifter på norske langrennslandslag er gjerne det. Her er det ikke som på fotballag der trenerne hylles eller sparkes ut fra skjebnen til egne mer eller mindre geniale taktiske opplegg. Oppgaven til de fremste langrennstrenerne har tradisjonelt vært å løfte fram et godt organisert treningsfellesskap for en gruppe svært selvstendige løpere, der de aktive selv kan ha kontrollen over store deler av sitt daglige treningsopplegg.

Kanskje forteller dette kommende trenerbyttet om en endring også i denne sporten. For denne gangen blir treneren tilsynelatende presset ut fordi løperne har følt at han ikke har snakket nært og godt nok med dem.

DEN følelsen har preget flere av landsløperne lenge, og den alltid hardt arbeidende Hetland har slitt både med å oppfatte og forstå den. Den tidligere storløperen har helst vært like røff og rett fram med dem som han har vært med seg selv opp gjennom sin egen flotte karriere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer