SLITER: Ole Gunnar Solskjær og Molde har ikke prestert slik klubben så for seg denne sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SLITER: Ole Gunnar Solskjær og Molde har ikke prestert slik klubben så for seg denne sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Misnøye i Molde: - En trener med et annet navn enn Solskjær ville vært agenda på styremøte

Har havnet i skyggen av Rosenborg.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (43) kom tilbake til Molde for å gjenreise navnet sitt som trener. I stedet hagler spørsmålene fra alle kanter.

FRYD OG GAMMEN: Jubelscenene i Trondheim, her representert ved Pål André Helland, står i skarp kontrast til det som skjer i Molde. Foto: NTB Scanpix
FRYD OG GAMMEN: Jubelscenene i Trondheim, her representert ved Pål André Helland, står i skarp kontrast til det som skjer i Molde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjuendeplass på tabellen, et hav unna Rosenborg og pipekonsert på Aker Stadion: Det er status for Molde og Solskjær 16 runder ut i Tippeligaen.

- En gedigen skuffelse. Hadde treneren vært en annen enn Solskjær, ville framtida vært på agendaen i neste styremøte, sier Ivar Hoff, fotballekspert på TV 2.

- Det er frustrasjon og misnøye, forteller Svein Erik Jenset, leder for supportergruppa Tornekrattet.

- Vi er ikke fornøyd med prestasjonene, bekrefter administrerende direktør Øystein Neerland.

Middelhavsfarer

Før sesongen trodde «alle» at det skulle handle om Rosenborg og Molde. Rosenborg har innfridd og leder Tippeligaen med fire poeng på Odd. Molde, derimot, er blitt en middelhavsfarer.

KRITISK: TV 2-ekspert Ivar Hoff. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: TV 2-ekspert Ivar Hoff. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Høsten 2014 opplevde Solskjær en personlig nedtur da han fikk sparken i Cardiff. Etter 13 måneder på sidelinja kom han tilbake til Molde i oktober i fjor. På TV 2 søndag antydet fotballekspert Ole Martin Årst at han har mistet gnisten. Kollega Ivar Hoff var på 2–2-kampen mot Start.

- Jeg vet ikke om Dagbladet har bilder av tribunene. Men veldig mange seter sto tomme. De har solgt to av sine beste spillere, Mohamed Elyounoussi og Fredrik Gulbrandsen. Erstatterne – Fredrik Brustad og Björn Bergmann Sigurdarson – er ikke i nærheten av å være like gode, mener Hoff.

Ikke nådig

Nettopp spillerlogistikk, og bruk av enkelte spillere, var noe Solskjær ble slaktet for i Cardiff. Lokalavisa Romsdals Budstikke var heller ikke nådig etter kampen mot Start søndag. Spesielt islendingen Eidur Gudjohnsen fikk passet sitt påskrevet:

- Hvis dette er det han har tenkt å bidra med ut sesongen, kan han like gjerne sendes vekk på første fly og slippe til yngre krefter.

Jenset i Tornekrattet sier:

- Det var sikkert enkelte som drømte om The Double. Samtidig er vi en liten klubb fra en liten by. Vi kan ikke forvente gull hvert år. Men vi kan forvente at vi kjemper i toppen.

- Hva har gått galt?

- Vi vil ikke skylde på spillersalg. Vi er en klubb som skal utvikle spillere og selge dem videre. Det handler mer om samspillet i laget. Spillerne klarer ikke å senke skuldrene. Vi snakket med Solskjær etter 4–3-tapet for Sogndal (9. juli). Han er frustrert på lik linje med oss. Men han har svært god tro på at klubben skal klare å snu dette, påpeker Jenset.

OVERRASKET: MAX-kommentator Kenneth Fredheim. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: MAX-kommentator Kenneth Fredheim. Foto: NTB Scanpix Vis mer

MAX-kommentator Kenneth Fredheim mener det er nå Solskjær må vise hva han er laget av.

- I den første perioden hans i Molde gikk det rett til himmels. Han hadde en tøff opplevelse i Cardiff, men mente det gjorde ham til en bedre leder. Nå er han innhentet av virkeligheten.

Utfordring

- Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det er blitt sånn, fortsetter Fredheim.

- Molde slipper inn overraskende mange mål. Det er pussig. Samtidig er det en utfordring for en liten klubb å gjenskape gode prestasjoner hele tida. Det er ingen selvfølge at en klubb på Moldes størrelse skal være i norgestoppen sesong etter sesong.

Fredheim fortsetter:

- Jeg tror det er viktig ikke å få panikk og miste troen. Grunnmuren i laget er veldig spennende. Jeg tenker på unge spillere som Fredrik Aursnes, Petter Strand og Eirik Hestad. Men de har mistet sentrale folk. Og kanskje har tapet av Daniel Berg Hestad – Mr. Molde – betydd mer enn vi har trodd. Alle klubber trenger en spiller som kan dra med seg de andre.

Mål om gull

Administrerende direktør i Molde, Øystein Neerland, innrømmer at sesongen ikke har utviklet seg som forventet.

IKKE FORNØYD: Administrerende direktør Øystein Neerland. Foto: NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Administrerende direktør Øystein Neerland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Prestasjonene er svakere i forhold til det vi jobber for. Målet før sesongen var å vinne Tippeligaen. Over tid er det å være blant de tre beste hvert år. Vi må alle jobbe hardt og målrettet for å rette opp i dette. Vi må analysere hvor det skorter på banen.

- Hvorfor selger dere noen av de beste spillerne i en tøff periode?

- Å kjøpe og selge spillere hører med til hverdagen i Molde. Vi har kjøpt to spillere og solgt to spillere. Vi føler vi har kontroll på det.

- Er Solskjærs posisjon på agendaen?

- Nei, den er ikke på agendaen. Vi jobber tett med Ole Gunnar for å komme opp på ønsket nivå, sier Neerland.

Molde møter Sarpsborg hjemme førstkommende lørdag.