PRESSET ØKER: På Molde og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PRESSET ØKER: På Molde og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Misnøye i Molde før kampen. I kveld øker frustrasjonen

Nytt tap mot Sarpsborg 08.

Molde - Sarpsborg 08 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Molde var ute etter å revansjere det sure 0-4-tapet i det omvendte oppgjøret i Sarpsborg i april.

De to siste kampene mellom lagene har resultert i to Molde-tap og hele 1-9 i målforskjell.

For Sarpsborg fortsatte den gode trenden i kveld. For Molde ble det en ny påminnelse om at de ikke er et topplag denne sesongen.

Før kampen sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær at klubben jobbet med å holde tett bakover. Det glapp igjen allerede før pause i kveld og Molde klarte aldri å slå tilbake til tross for gode muligheter.

- Det er sjukt deilig, sier matchvinner Kristoffer Tokstad til TV 2 om skalpen.

Ikke gode nok

Det betyr at Molde nå har spilt fem kamper i Tippeligaen uten seier. Klubben ligger på en 8.-plass, hele 15 poeng bak serieleder Rosenborg.

Det var det nok få som trodde før sesongen.

- Vi ligger langt bak det vi hadde håpet på, det vi hadde trodd på. Så det er ikke en posisjon vi hadde sett for oss, men sånn er fotballen. Vi jobber sammen og så lenge vi er her og ser fram til neste kamp så er det alt vi kan tenke på, ikke hvor vi ligger. Vi skal gjøre oss klare til en treningskamp på tirsdag mot Kristiansund og så skal vi ha Vålerenga neste mandag, sier Solskjær til TV 2.

Ole Gunnar Solskjær brukte lang tid i garderoben før han kom ut til intervju med kanalen.

- Min jobb er å oppmuntre dem og si at vi må ikke grave oss ned. Det er en massiv forbedring i prestasjon. Spesielt fra det 70. minuttet. Mot slutten var det mye kaos, men før den tid skaper vi nok sjanser til å vinne kampen. Slik er fotball, sier Solskjær.

- Vi har ikke marginene med oss og så er vi ikke gode nok da. På det avgjørende i fotball, å score mål. Det er et enkelt mål igjen, sier han videre

Deler av publikum buet på sine egne spillere da fløytesignalet gikk.

- Det føles ikke godt. Men i kampen har vi god støtte fra publikum og dem gjør sitt. På slutten er de skuffa, det er vi også. Jeg forstår jo det, så syns jeg likevel de støtta oss underveis i kampen, sier Solskjær.

Sarpsborg 08 ligger på en sjetteplass, men Sarpsborg-treneren vil ikke snakke om medalje.

- Vi tenker ikke i de baner, sier Geir Bakke til TV 2.

Nydelig scoring

Etter en halvtime der ingen av lagene hadde satt sitt preg på kampen, var det bortelaget som skapte dårlig stemning på Aker Stadion.

Sarpsborg 08 hadde ikke skapt noe av betydning da Kristoffer Tokstad viste seg fram. Han ble frispilt helt på linja, tok noen steg før han chippet ballen over Ethan Horvath i Molde-buret. En vakker scoring av 25-åringen.

- Jeg er rolig og setter inn en chipp. Det var deilig, sier Tokstad til TV 2 om scoringen.

Solskjær brukte de nyinnkjøpte spillerne Babacar Sarr og Fredrik Brustad fra start. Sistnevnte fikk en god mulighet noen minutter etter scoringen, men headingen fra kloss hold ble blokkert.

Sarpsborg kontret like etterpå og Jon-Helge Tveita hamret ballen over fra femten meter i en god posisjon.

Molde fikk en gedigen sjanse til å utlikne på en kontring noen sekunder før hvilen. Sander Svendsen fikk avslutte fra femten meter etter en svak klarering, men ballen føyk i tverrliggeren.

Store Molde-sjanser

I andre omgang fikk Mattias Moström en stor, stor mulighet til å utlikne da han løp seg fri og var alene med Arild Østbø i buret. I stedet for å være presis i avslutningen, sentret han nærmest ballen inn til keeper som enkelt kunne fange den.

Sander Svendsen fikk en utrolig stor mulighet til å utlikne for Molde etter 66 minutter da ballen traff ham like foran mål etter en keeper-retur. Men i stedet for å sende ballen i nettet, gikk kula rett i stolpen ved hjelp av kneet hans.

Molde nærmet seg scoring, og fikk to nye sjanser kvarteret før slutt. Innbytter Amidou Diop skjøt først via en Sarpsborg-spiller og like utenfor mål, før han skjøt over fra god posisjon.

Molde fortjente en utlikning, men fotball er ikke alltid rettferdig.

- Vi er litt heldige, innrømmet Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2.

Sarpsborg var fornøyd med tingenes tilstand og jobbet hardt for å holde på ledelsen. De lot ikke Molde få rom de siste ti minuttene og ryddet unna det som kom av sporadiske angrep.

En mager trøst for Solskjær er at Babacar Sarr ble kåret til banens beste på Aker Stadion.

Dårlig stemning

Tapet betyr at Ole Gunnar Solskjærs mannskap bare har vunnet en av de siste seks kampene i Tippeligaen, og det har så smått begynt å ulme både i klubben og blant supporterne til de blå.

- En gedigen skuffelse. Hadde treneren vært en annen enn Solskjær, ville framtida vært på agendaen i neste styremøte, sa Ivar Hoff, fotballekspert på TV 2, til Dagbladet tidligere denne uka.

- Det er frustrasjon og misnøye, fortalte Svein Erik Jenset, leder for supportergruppa Tornekrattet.

- Vi er ikke fornøyd med prestasjonene, bekreftet administrerende direktør Øystein Neerland.

Før sesongen trodde «alle» at det skulle handle om Rosenborg og Molde. Rosenborg har innfridd og leder Tippeligaen med sju poeng på Odd. Molde, derimot, er blitt en middelhavsfarer.

Det inntrykket ble styrket i kveld. For da Rosenborg vant 6-0 mot Haugesund, tapte Molde på hjemmebane for andre gang i Tippeligaen denne sesongen.

Rosenborg17124137-1040
Odd16103323-1233
Strømsgodset16102430-1932
Brann1793522-1330
Haugesund1784531-2828
Sarpsborg1784521-2028
Viking1682616-1726
Molde1774630-2825
Sogndal1657418-1722
Bodø/Glimt1653819-2118
Lillestrøm1645725-2817
Tromsø1645716-2417
Stabæk16421017-2414
Aalesund17341019-3313
Vålerenga16331016-2512
Start1607912-337