Misnøye med Espelunds lederstil

Sondre Kåfjord bekrefter.

MISNØYE: Fotballpresident Sondre Kåfjord bekrefter at det er «en del misnøye» med generalsekretær Karen Espelund i administrasjonen i Norges fotballforbund. Selv sier Kåfjord til NRK at han har et helt greit samarbeid med Espelund. Foto: Knut Falch / SCANPIX .
MISNØYE: Fotballpresident Sondre Kåfjord bekrefter at det er «en del misnøye» med generalsekretær Karen Espelund i administrasjonen i Norges fotballforbund. Selv sier Kåfjord til NRK at han har et helt greit samarbeid med Espelund. Foto: Knut Falch / SCANPIX .Vis mer

|||
Fotballpresident Sondre Kåfjord innrømmer at det er en del misnøye mot generalsekretær Karen Espelund i administrasjonen i fotballforbundet.

Både NRK.no og TV2sporten.no skriver at generalsekretærens framtid i forbundet er usikker. Det er Espelunds lederstil som har skapt det opprøret eller den misnøyen som hersker i fotballforbundets lokaler på Ullevaal stadion.

— Styret er blitt varslet om at det er en del misnøye i administrasjonen. Dette er blitt satt på dagsorden, for det er viktig å ha en velfungerende administrasjon, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NRK.

Han sier at styret ser med alvor på situasjonen. Kåfjord understreker også at det er besluttet å gjennomføre en omfattende arbeidsmiljøundersøkelse i administrasjonen i et forsøk på å komme ut av den situasjonen som er oppstått.
TillitKaren Espelund sier til NTB at hun føler hun har styrets tillit.
— Jo, jeg føler det, men det er det selvsagt styret som må uttrykke, sier Espelund.
— Jeg er mest overrasket over styrken på de oppslagene jeg har sett på enkelte nettsider. Misnøyen som har kommet fram er vel et uttrykk for at vi er i en organisasjon som har vært gjennom en enorm utvikling. Det er ikke tvil om at oppgavene har vært store.
— Nå har styret og jeg sammen forsøkt å legge et løp for å løse denne situasjonen. Vi skal ha en stor arbeidsmiljøundersøkelse som ikke er uvanlig i arbeidslivet, og den blir en viktig del i prosessen som er satt i gang, sier Espelund til NTB.
Det blir hevdet i enkelte oppslag at framtiden hennes i forbundet er høyst usikker etter det som blir betegnet som både «opprør» og «sterk misnøye» mot henne.
— Jeg kjenner meg ikke igjen i de oppslagene og beskrivelsene jeg har lest, sier hun.
Ti årKaren Espelund har vært generalsekretær i Norges Fotballforbund i ti år, og allerede i 1988 ble 48-åringen valgt inn i forbundsstyret for første gang. Hun har også innehatt en rekke internasjonale toppverv innen fotballen. siden 2001 har Espelund vært leder av kvinnekomiteen i Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

— Nå går vi inn i et konstruktivt løp for å løse problemene, sier Espelund til NTB.

Fotballpresident Sondre Kåfjord sier at de problemene som har oppstått er så alvorlige at de ikke kan feies under teppet, og han sier til NRK at Karen Espelund samarbeider tett med styret for å løse saken.

(NTB)