Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Misnøye med Gunn Ritas OL-plass

Gunn Rita Dahle sliter med beina. Hun har så langt ikke klart OL-kravet, men Sykkelforbundet har fortsatt tillit til den tøffe syklisten. Nå murrer de andre landslagsjentene.

- Klart det blir misnøye i laget når en person kan få stille i OL uten å ha kvalifisert seg, sier landslagssyklist Wenche Stensvold til Dagbladet.

- Gunn Rita var best i begge disipliner i fjor. Hun er uten tvil veldig god når hun er i form, men hun har nesten ikke kjørt løp i år.

- Vi er seks jenter som har kjørt fast på landslaget, vært på treningssamlinger og kjørt løp. Vi kjører veldig bra som et lag. Vi vet jo ikke hvordan det fungerer med ei ny jente i laget, sier Stensvold.

Monica Valen mener det er viktig at det er lik linje for alle.

- Det må være et rettferdig system. Det beste laget må reise, sier Valen.

Legger seg flat

Uheldig høydetrening har ødelagt sesongen for Norges kanskje beste syklist. Men Gunn Rita Dahle legger seg flat og gir gjerne fra seg plassen dersom hun ikke er god nok for OL.

- Jeg har tillit hos Sykkelforbundet og Olympiatoppen, men jeg vil ikke ta plassen fra de andre hvis de er bedre enn meg, sier Gunn Rita Dahle.

- Jeg tar en avgjørelse om OL om et par uker. Blir det ikke bedre enn nå, må jeg ta meg en lang ferie for å komme meg opp igjen.

Tillit

Landeveisrytterne Ingunn Bollerud, Solrun Flatås, Jorun Kvalø, Wenche Stensvold, Monica Valen og Ragnhild Kostøl er jentene som har kjørt sammen hele sesongen. Tre jenter kommer med til OL på landevei. Én i terreng.

- Gunn Rita er klar førsteprioritering på terreng til OL. Det hele faller på EM 20. august, sier landslagssjef Atle Kvålsvoll.

Når det gjelder landevei, er det et løp i Tyskland neste helg som avgjør. Hvis Gunn Rita starter, kjører hun på et dansk lag for at alle de norske skal få stille.

Avgjørelsen blir tatt 30. juli.

MURRER: De andre landslagsjentene liker ikke at Gunn Rita Dahle allerede har fått OL-plass.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media