- Misnøye mot Semb blant spillerne

Lars Bohinen sjokkerte i går TV2-seerne med å hevde at det er gnisninger og uenigheter internt i landslaget. Uttalelsene avvises kontant av kaptein Henning Berg.

- Landslagsspillerne vet ikke helt hva de driver med. Spillestilen er uklar, det samme er arbeidsoppgavene. Dette har skapt frustrasjon i spillergruppa, sa ekslandslagsspiller Bohinen til Dagbladet etter Tabloid på TV2 i går kveld.

Landslagskaptein Henning Berg satt hjemme i stua i England og så slutten av debatt-programmet. Han likte dårlig det han hørte.

Ingen navn

- Dere får spørre Lars om hvem det er som har sagt det, sa Berg til Dagbladet da vi ba om en kommentar til Bohinens uttalelser.

Det gjorde vi.

- Hvilke spillere er det du har snakket med, Lars?

- Det kan jeg ikke si. Jeg vil ikke dra fram deres navn i pressen, kvitterte Bohinen.

Men han var villig til å utdype de samtalene han har hatt med de ikke navngitte spillerne.

- Noen virker fornøyde med dagens ledelse, men flere jeg har snakket med er både forvirrede og frustrerte. Norge har ingen egen stil, vi har mistet vår identitet. Spillerne vil ha klarere linjer. - Når Semb sier han egentlig vil spille offensivt, og det blir som i andreomgangen mot Nederland, er det noe som er galt. Vi har gode nok spillere til å skape sjanser, og må tørre mer, sier Bohinen.

Ingen uenighet

Han mener landslaget er tilbake der de var før Drillo tok over.

Henning Berg tilbakeviser Bohinens påstander om at det er intern uro i troppen.

- Jeg kjenner ingen som er uenig i måten vi spiller på.

- Som kaptein er du nødt til å være lojal, og si det du sier?

- Hadde det vært uenighet, så skulle jeg ha sagt det til deg. Jeg aner ikke hvem Bohinen har snakket med, men så vidt jeg vet er det fem år siden sist han var på landslaget. For meg er det han sier helt nytt, sier Berg.

Landslagskapteinen trekker fram Bohinens egen fortid på landslaget.

- Da Lars var med, var det alltid bare han som var uenig med Drillo. Men han skal ha for at han sto fram med kritikken offentlig, ler Berg.

Bohinen på sin side trekker fram mangelen på debatt rundt spillestilen som en svakhet i dagens landslagstropp.

- Det finnes ikke slike typer på laget. Det er ingen spillere på dagens landslag som tør å gå ut med sånt, sier Bohinen.

Bør gå

Bohinen mener at Nils Johan Semb ikke er rett mann for Norge, uansett resultat mot Danmark om to uker.

- Taper vi, bør han gå. Men det holder ikke å bare hente inn en ny trener av samme type som Semb. I Norge er Åge Hareide det eneste alternativet. Han har dessverre jobb. Dermed mener jeg det eneste alternativet er å gå utenlands. Vi trenger en skikkelig fornyelse, og det er mange gode ledige på det europeiske markedet, sier Bohinen.

- Ren hets

Han tror det er mange som ikke synes det er like gjevt å spille på landslaget lenger.

- De færreste fotballspillere liker å tape, og når de blir pepet ut av Ullevaal er det ikke særlig morsomt.

- Tror du en spiller som Erik Mykland hadde returnert til landslaget om det ble morsomt å spille igjen?

- Det ser jeg ikke bort ifra. Blir det attraktivt nok, tror jeg Erik kommer tilbake. Jeg kjenner ikke Ørjan Berg like godt, og vet ikke hvordan han stiller seg til en slik situasjon.

Henning Berg er svært kritisk til debatten på TV2 i går kveld.

- Jeg mener dette var ren hets mot Semb, sier han.

Om Bohinen sier han følgende.

- Ikke gode nok

- Han når ikke Nils Johan Semb til knærne fotballfaglig. Selv om du har vært på landslaget betyr ikke det at du har peiling på fotball.

Berg tar også sjølkritikk på det laget presterte onsdag.

- Vi spillerne vet at vi ikke var gode nok mot Nederland. Vi møtte rett og slett et bedre lag, selv om vi før kampen hadde bestemt oss for å gå ut hardt og ta dem. Men hele troppen står samlet omkring Sembs opplegg. Og vi kommer til å stå sammen før Danmarks-kampen. Det kommer til å bli en helt annen kamp fra vår side.

I verste fall tror Henning Berg at den negative stemningen kan ødelegge for landslagets sjanser i EM-kvaliken.

- Den beste måten å hjelpe Norge til EM nå hadde vært hvis media og pressen hadde vært mer positive og støttet oss, i stedet for bare ensidig fokusere på det negative. Men da får man vel ikke seere eller selger nok aviser, tordner han.

AVVISER MISNØYE: Henning Berg avviser kontant påstandene om gnisninger internt i landslaget.
STØTTES AV BERG: Landslagstrener Nils Johan Semb.