Baksmellen etter sykkel-VM

Misnøye over manglende oversikt over VM-økonomien. Nå blir det ekstraordinært sykkelting

Det blir ekstraordinært sykkelting etter at sykkelklubben Rye fikk gjennomslag for sitt krav. Der kan hele det sittende styret i Norges Cykleforbund bli kastet.

UNDERSKUDD: Bergen-VM gikk kraftig i underskudd. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .
UNDERSKUDD: Bergen-VM gikk kraftig i underskudd. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Onsdag hadde flere sykkelklubber styremøte, og NRK får bekreftet fra flere kilder at det ble fattet vedtak om ekstraordinært sykkelting. Sykkelklubben Rye ønsker å kaste president Harald Tiedemann Hansen og hele det sittende sykkelstyret.

- Det er styrevedtak fra klubber, så nå blir det ekstraordinært ting. Det er helt klart mistillit til det sittende styret, bekrefter Terje Johnsen, leder i Region Sør i Norges Cykleforbund.

- Det er Rye som har satt agendaen, og de har sagt at det skal velges nytt styre og valgkomité. Det er utelukkende dét som skal behandles på et ekstraordinært ting, sier Johnsen.

Årsaken til misnøyen er manglende oversikt over den økonomiske situasjonen i Norges Cykleforbund etter sykkel-VM i 2017.

Sykkelpresident Hansen har foreløpig ikke kommentert saken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer