KAOS: Mens Cecilia Brækhus forbereder seg til å møte Mikaela Laurén lørdag, er det stor usikkerhet knyttet til de resterende kampene. Arrangør ProUnite AS føler seg dårlig informert av promotør First Lady Promotion.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KAOS: Mens Cecilia Brækhus forbereder seg til å møte Mikaela Laurén lørdag, er det stor usikkerhet knyttet til de resterende kampene. Arrangør ProUnite AS føler seg dårlig informert av promotør First Lady Promotion. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Brækhus vs. Laurén

Misnøye på Brækhus-stevnet. Tre kamper avlyst. Glemte å varsle arrangøren

Arrangøren føler seg dårlig informert av promoteringsselskapet til boksestjernen.

(Dagbladet): Tirsdag kveld avslørte Dagbladet at fire av de åtte planlagte kampene på stevne til Cecilia Brækhus på lørdag var avlyst.

Hele onsdagen jobbet First Lady Promotion hardt for å finne erstattere til de fire bokserne, foreløpig uten å lykkes.

Et forsøkt samarbeid med Melhus Promotion falt gjennom da Antidoping Norge ikke godtok deres utøvere som har vært testet av Antidoping Estland.

Torsdag ble det bekreftet at Briten Lewis van Poetsch berger Anders Eggans kamp. Fortsatt jobbes det på spreng for å sikre at Hadi Srour, Ali Srour og Kent Erik Bådstad får motstandere.

- Ikke informert

For arrangøren av arrangementet, ProUnite AS, kommer alt dette som en overraskelse. Arrangøren har nemlig ikke blitt meddelt utviklingene i de avlyste kampene.

- Jeg fikk vite om avlysningen da mine kone fortalte meg det etter å ha lest det på nettet. At de har lett etter erstattere fikk jeg først vite av deg nå, sier Sjur Mørk, daglig leder i Prounite til Dagbladet.

Mørk og ProUnite har tidligere arrangert profilerte fotballtreningskamper i Norge, med blant annet Manchester United og Real Madrid som partnere i kampene på Ullevaal. Han er overrasket over mangelen på informasjon.

- Det er klart du blir overrasket. Jeg har vært i kontakt med de som er ansvarlige og det er klart det er synd at de glemmer å informere en partner når det er viktig informasjon om arrangementet, sier Mørk.

- Jeg har ikke vært informert og min styreformann har ikke vært informert. Vi har ikke fått noen indikasjoner fra de to andre partene. Så det er nytt for oss. Det blir litt spesielt når du leser i mediene og ikke får informasjon i forkant, det må jeg si.

Administrerende direktør i Oslofjord Convention Center, Tore Jørgensen forklarer til Dagbladet at de kun er arrangør for arrangementet og således ikke har noe med det sportslige produktet eller salg av billetter. Heller ikke han visste om den siste utviklingen omkring det mislykkede samarbeidet med Melhus Promotion.

MANGLER BOKSERE: Tore Jørgensen (t.v.) er vertskap av stevnet lørdag, mens Morten Andreassen (t.h.) er på leting etter boksere som kan møte de fire som har fått kampene sine avlyst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MANGLER BOKSERE: Tore Jørgensen (t.v.) er vertskap av stevnet lørdag, mens Morten Andreassen (t.h.) er på leting etter boksere som kan møte de fire som har fått kampene sine avlyst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg må snakke med Morten (Andreassen, daglig leder i First Lady Promotion, journ. anm.) for å høre om det stemmer, men jeg har ikke hørt noe om dette før nå, sier Jørgensen.

Jørgensen kjenner seg ikke igjen i Mørks opplevelse om dårlig informasjon fra boksepromotøren.

- Jeg opplever det ikke sånn, jeg har hatt veldig god kommunikasjon med First Lady Promotion.

Årsaken til det kan være enkel. I en mail til Dagbladet skriver innleid medierådgiver Geir Håkonsund i First Lady Promotion at de kun har en avtale med konferansesenteret i Stokke.

- Nå er det slik at First Lady Promotion (FLP) har en avtale med Oslofjord Convention Center, ikke ProUnite. Det kan trolig virke forvirrende for folk som kun leser saker om arrangementet, men FLP har solgt arrangementsrettighetene til Oslofjord Convention Center, som igjen har gjort en avtale med ProUnite, skriver Håkonsund.

- Det stemmer, men vi ble alle enige om at vi skulle fordele på rollene. ProUnite er hovedarrangør, mens vår oppgave er å tilrettelegge for at arrangementet kan foregå på optimalt sett, så står FLP for det sportslige og ProUnite for arrangementet, sier Jørgensen.

- Vi har et samarbeid med to parter og det er litt som å ha to forlovelser på en gang. Det kan til tider være litt spennende, men jeg synes det har gått greit med samarbeidet sett under ett, fortsetter Jørgensen.

Måtte vente med promotering

De avlyste kampene kan ha spilt en rolle for det sviktende billettsalget. ProUnite ventet på at undercardet, kampene før tittelkampen til Brækhus, skulle være klare før de begynte med promoteringen.

- Vi har ventet med å gå ut og promotere stevnet før undercardet var på plass. Det skulle være det råeste undercardet i Norge noengang og med lokale boksere fra Tønsberg. Så vi ventet til undercardet skulle være helt på plass før vi begynte å promotere. Nå er det ikke så veldig mye igjen av undercardet om dette stemmer, sier Mørk.

Ingen av partene har gitt opp håpet om å få på plass flere enn de fire kampene som foreløpig står på programmet lørdag. Håkonsund forstår at de manglende kampene skaper frustrasjon hos partnerne om arrangementet.

- FLPs hovedfokus er å levere kampene vi har lovet. Det vil fortsatt bokses fire kamper på lørdag, og FLP gjør altså sitt beste for å skaffe motstandere til de fire som nå står uten noen å bokse mot, sier Håkonsund.

- Det er ikke vanskelig å forstå at det skaper frustrasjon og sinne når ting ikke går som planlagt, men FLP retter fokuset mot å finne løsninger framfor å krangle i media.

First Lady Promotion sier de har en god dialog med Antidoping Norge i forsøket på å finne boksere som kan gå kamper på stevnet.

KYSS: På mandagens pressekonferanse mellom bokserivalene Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén kom en overraskende vending da Laurén kysset Brækhus. Video: NTB / Scanpix Vis mer

- I prosessen med å finne boksere som kan gå inn for de fire som har måttet trekke seg er FLP i god dialog med Antidoping Norge. Regelverket er ganske tydelig, og vi følger spillereglene, og setter sikkerheten høyt, sier Håkonsund.

Avviser prisdumping

Tidligere i dag skrev VG at arrangøren dumper prisene fordi billettsalget går tregt. Det avviser Mørk.

- Vi har kjørt noen kampanjer underveis med lavere priser. Vi har kjørt en tidsbegrenset kampanje som har vært planlagt lenge også i samarbeid med Oslofjord Convention Center. VG vinkler det som om vi dumper priser, det gjør vi ikke, sier Mørk.

JUBELSCENER: Her får Cecilia Brækhus gladmeldingen om at proffboksing blir lovlig i Norge. Se de elleville jubelscenene på Stortinget. Video: Privat Vis mer

Oslo Convention Center bekrefter at de har vært med på kampanjer tidligere, men avviser at de har noe med det nyeste prisavslaget å gjøre.

- Vi har vært med på en kampanje hvor vi har solgt overnattingspakker her på stedet, men de nye prisene nå har vi ikke vært involvert i, sier administerende direktør Jørgensen.

PS: Tittelkampen mellom Cecilia Brækhus og utfordrer Mikaela Laurén er lørdag kveld.