Miss Desember

Slik lyser Mia Hundvin opp adventsmåneden i neste års kalender for sin danske klubb Slagelse.

- Først og fremst må du være god. Men det hjelper naturligvis mye å være pen og ha utstråling. Jeg skjønner godt at pressen suger seg fast i de få i norsk toppidrett som har utstråling. De fleste er stille og rolige og passer sitt. Og løper raskt i skogen.

Slik lød Mia Hundvins uttalelse til Dagbladet da debatten om kvinnenes status på sportssidene raste for tre uker siden.

Nå følger håndballspilleren opp med å vise i praksis hvordan det kan gjøres.

På førstesida

Akkurat som i år gir Slagelse ut kalender for 2003 der spillerne viser at de kan være mer enn svette idrettsutøvere med drakt og knebeskyttere. I år pryder Mias partner Camilla Andersen forsida. Sjøl er Mia avbildet på siste kalenderark. Bildet var i går gjengitt på førstesida av den danske tabloidavisa BT.

Anja Andersens Slagelse er ikke alene om å slå mynt på kalendere med bilder av utøverne i uvant bekledning. NTG/Stabæk trykte 2000 kalendere med Janne Tuven - og Karoline Dyhre Breivang gjorde det samme i år, trykte 2000 eksemplarer til utsalgspris 150 kroner. Neste års Slagelse-kalender koster 87 norske kroner.

EM i Danmark

Mia og resten av kvinnelandslaget møttes i går i Kristiansand for den siste samlingen før EM i Danmark 6.- 15. desember. Samlingen varer fram til fredag. Onsdag og torsdag spilles dobbeltlandskamp mot Tyskland.

MAMMA MIA: Håndballspilleren Mia Hundvin viser nye sider av seg selv i kalenderen til sin danske klubb Slagelse.