Miss Rallycross

LYNGÅSBANEN (Dagbladet): Med utseende som en fotomodell tok Lisbeth Jørgensveen (27) rallycrossmiljøet med storm. I lånt bil og med lusne 50000 kroner i budsjett stilte hun på samme startstrek som Martin Schanche og europamester Eivind Opland.

Nå vurderer hun å kjøre de to siste EM-rundene i Tyskland og Tsjekkia.

- På tide med noen jenter blant alle gutta. Vi ønsker Lisbeth hjertelig velkommen, men hun kan bare prøve å slå oss, sier Martin Schanche, og gir ungjenta en skikkelig klem.

Lisbeth er ingen nybegynner bak rattet. Hun har ni sesonger bak seg i ulike klasser innen bilsport. På Lyngås ble hun historisk som første norske jente i en firehjulstrekker.

Mr Rallycross er full av lovord om 27-åringen fra Hov i Oppland.

Talent

- Lisbeth har talent og kan nå skikkelig langt. Hun har både balanse i kroppen og evnen til å håndtere en firehjulstrekker. Hun kommer garantert til å avansere både i nivå og klasse.
- Når jeg legger opp, får jeg spørre om å få bli teamsjefen hennes, sier Martin.

Lisbeth Jørgensveen har ambisjoner, og neste år tar hun sikte på å kjøre alle EM-rundene i divisjon 1.

- Jeg trenger et budsjett på en halv million kroner for å bli med. Men får jeg nok sponsorer, kan jeg realisere drømmen, sier Lisbeth.

Ungjenta forteller om et mannsdominert miljø som sperret øynene opp da hun stilte på streken i selveste storstua på Lyngås.

Spiller på utseendet

- De hadde nok ventet å se ei ordentlig guttejente. For meg er det en klar fordel å være feminin. Som kosmetikkselger vet jeg hvordan jeg skal utnytte utseendet.

- Hvordan er livet for ei jente i en sport blant bare gutter?

- Det hender at jeg får noen tilbud, men jeg er flink til å sette grenser.

Martin Schanche mener Lisbeth må spille ut sin kvinnelighet for alt den er verdt.

- Det er ingen ulempe at hun er vakker. Lisbeth er salgbar som sponsorobjekt, og hun har allerede et utrolig publikums- og medietekke. Hun må utnytte utseendet sitt og håndtere det på en skikkelig måte. Men begynner nesa å peke oppover, kan hun glemme suksess, sier Martin Schanche.