Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Misse­dronninga og supermodellen skal kaste glans over Putins VM

Utnevnt som ambassadør.

AMBASSADØR: Victoria Lopyreva er utnevnt til ambassadør for fotball-VM i Russland i 2018. Foto: NTB Scanpix
AMBASSADØR: Victoria Lopyreva er utnevnt til ambassadør for fotball-VM i Russland i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I disse dager er det EM i Frankrike neste sommer som står i hodet på både landslagstrenere og spillere i vår hjemlige verdensdel, men ikke lenge etter at europamesterskapet er unnagjort starter ferden mot Russland i 2018.

Med tanke på at kvalifiseringen ennå er ti måneder unna, er det bare vertsnasjon Russland som er klar for gruppespillet, men andre roller er allerede i ferd med å deles ut.

Ambassadør Den siste kunngjøringen er at den 32 år gamle modellen, skjønnhetsdrønninga og TV-personligheten Victoria Lopyreva skal være ambassadør for mesterskapet. Det bekrefter hun på sin egen Instagram-profil.

I tillegg til å figurere titt og ofte på TV-skjermene, kan Lopyreva også kjennes igjen fra en rekke magasinforsider som for eksempel Cosmopolitan og Maxim.

Hun var vertinne for Miss Europa-konkurransen som ble holdt i Ukraina i 2006, og var også leder for kåringen av Miss Russland i en kortere periode.

Hun har også prøvd seg på reality-TV da hun i 2008 var med på den russiske versjonen av «Robinson».

Får trolig beholde Den pågående korrupsjonsetterforskningen mot FIFA kommer neppe til å resultere i at Russland mister rollen som vertsnasjon for fotball-VM om tre år. Det skrev NTB i august.

Det sier flere kilder som nyhetsbyrået Reuters har snakket med. Siden mai er saken blitt etterforsket parallelt i Sveits og USA. Blant mange forhold som blir ettergått er valgene av Russland og Qatar som vertsnasjoner for VM-sluttspillet i henholdsvis 2018 og 2022.

DYNAMISK DUO: Vladimir Putin og Sepp Blatter sammen under trekningen av gruppene til VM-kvalifiseringen den 25. juli i år. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB Scanpix
DYNAMISK DUO: Vladimir Putin og Sepp Blatter sammen under trekningen av gruppene til VM-kvalifiseringen den 25. juli i år. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB Scanpix Vis mer

Kildene Reuters har snakket med sier at etterforskerne ikke regner med å finne klare nok beviser på korrupsjon rundt VM-tildelingen til at de kan frata Russland mesterskapet.

Kvalik-start Selv om europeerne har blikket rettet mot EM, er det flere andre land som brukte den siste landslagspausen til å starte VM-kvalifiseringen. De samme gruppene Russlands president Vladimir Putin var med på å trekke.

Chile og Uruguay har begge startet kvalifiseringen med to sterke seiere. Førstnevnte mot Brasil og Peru mens Uruguay slo Bolivia og Colombia. Også Ecuador har to seiere av to mulige.

Brasil slo tilbake og noterte seg for en 3-1-seier over Venezuela, mens Argentina sliter og står foreløpig med ett fattig poeng etter tap mot Ecuador og uavgjort mot Paraguay.

1. runde Bolivia - Uruguay 0-2
Colombia - Peru 2-0
Venezuela - Paraguay 0-1
Chile - Brasil 2-0
Argentina - Ecuador 0-2

2. runde Ecuador - Bolivia 2-0
Uruguay - Colombia 3-0
Paraguay - Argentina 0-0
Brasil - Venezuela 3-1
Peru - Chile 3-4

TO AV TO: Chile har fått en knallstart på kvalifiseringen med to seiere mot Brasil og Peru. Foto: Xinhua/Sipa USA/NTB Scanpix
TO AV TO: Chile har fått en knallstart på kvalifiseringen med to seiere mot Brasil og Peru. Foto: Xinhua/Sipa USA/NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!