Misser i Bergen

Brann brant det som var.

(Dagbladet.no): Brann er utnevnt av både seg selv og media til gullkandidat i årets serie. Men i dag var det lite som minnet om gulltakter, da Bengt Sæternes og Robbie Winters holdt sjansesløsingshow på topp og Ragnvald Soma vartet opp med defensive glipptak helt bakerst.

- Vi begynte forrykende, men når vi ikke scorer så blir vi utålmodige. Det kunne bikket begge veier, så uavgjort er vel greit, sier en småskuffa Mons Ivar Mjelde til Canal pluss.

For Brann-treneren har all grunn til å være skuffa. Hjemmelaget vartet opp med herlig angrepsspill den første halve timen, men etter enorme misser av Sæternes og solid keeperspill av TILs Bo Andersen, sa det plutselig stopp.

- Løpene sluttet å komme og vi ga vekk litt av initiativet.

Og det gjør man sjeldent ustraffet mot Tromsø. Men kampen i dag var av de sjeldne når det kommer til sjansemisser, og Brann kunne halse seg ustraffet fra flere store TIL-sjanser.

De to største kom etter tabber av landslagsaktuelle Ragnvald Soma.

I første omgang mistet han ballen unødvendig til Ole Martin Årst, som prøvde å lirke ballen i motsatt hjørne. Men der var allerede en svært opplagt Håkon Opdal og reddet.

I andre omgang mistet han ballen igjen, og ble den gang ikke reddet av sin egen keeper, men Brann-debutant Kristjan Ørn Sigurdsson. Stoppern gjorde sine saker meget bra i debuten og redningen på streken han reddet Soma med bør takkes behørig for i løpet av dusjen etter kampen.

MISS: Paul Scharner skyter forbi Patrice Bernier, men skuddet går utenfor. Bak skimtes Ole Martin Årst. Foto: Scanpix
MISS: Paul Scharner skyter forbi Patrice Bernier, men skuddet går utenfor. Bak skimtes Ole Martin Årst. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi fikk orden på forsvarsspillet etter pause, forteller en grundig sliten TIL-trener Otto Ulseth.

Og man kan godt være enig i at Tromsø var gode i forsvar etter pause. For Brann hadde ballen, peiset på og pumpet ballen opp i boksen de siste 15 minuttene, men TIL sto imot.

Også dommer Tom Henning Øvrebø kunne notere en real miss i dagens kamp. Etter å ha dømt prikkfritt i 85 minutter glapp det da Karim Essediri parkerte Erlend Hanstveit. Sistnevnte kompenserte med å dra ned lynvingen bakfra - som sistemann - på vei inn i straffefeltet. Soleklart frispark og rødt kort, men Øvrbø fikk ikke med seg situasjonen skikkelig. Og uten hjelp fra assistentdommer fikk det hele lov til å passere.

- Jeg er sikker på at det var frispark og rødt kort, men jeg vil ikke kritisere dommeren, sier en sympatisk Essediri etter kampen.

Dermed er Tromsø ubeseiret etter tre kamper i Tippeligaen, mens gullfavoritt Brann har fått en trang start på årets sesong med kun fire poeng på de tre første kampene.