«Misses» Robinson bidro til målfesten

Men Ooijer sikret sterk Blackburn-seier.

(Dagbladet.no): • Everton - Blackburn 2-3 (1-1)

Brad Friedel var avholdt av Blackburn-fansen for sine matchvinnende redninger og en fryktet mann blant Premier Leagues spisstand.

Etter at den amerikanske sisteskansen tok med seg flyttelasset til Birmingham og Aston Villa, var det en mann med et langt mer frynsete rykte som plukket opp keeperhanskene i Blackburn etter Friedel.

Og Paul Robinsons opptreden da Mikel Arteta utlignet Blackburns ledelse sent i førsteomgang bidro ikke akkurat til å viske ut stempelet som tabbekeeper.

Frekk Arteta

Riktignok var Evertons spanske midtbaneelegant både våken og frekk da hjemmelaget fikk tildelt et frispark på venstresiden av 16-meteren, men Robinsons posisjonering var under enhver kritikk.

Totalt uoppmerksom på det nærmeste hjørne, var den tidligere landslagskeeperen etterlatt med små muligheter til å avverge da Artetas presise skuddforsøk snek seg inn på riktig side av stolpen.

Det var langt fra eneste gang den nye Blackburn-keeperen var på skogtur. Kun minuttet før ordinær tid var omme, feilberegnet han totalt da det 16-åringe spisstalentet Jose Baxter kunne ha blitt den store helten da han headet like over på åpent mål.

NY ROBINSON-BLEMME: Mikel Arteta utnyttet at Paul Robinson stod håpløst feilplassert på et frispark, og ballen snek seg inn ved nærmeste stolpe. Foto: AP/Scanpix
NY ROBINSON-BLEMME: Mikel Arteta utnyttet at Paul Robinson stod håpløst feilplassert på et frispark, og ballen snek seg inn ved nærmeste stolpe. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Lykkelig utfall

Likevel skulle det ende med et lykkelig utfall for Robinson og Blackburn da forsvarsspiller André Ooijer var rett mann på rett sted da en avslutning etter dødball endte i en retur over to minutter på overtid.

3-2 scoringen sikret en drømmeåpning for Blackburn-manager Paul Ince i hans første Premier League-kamp som dirigent på sidelinjen i et oppgjør hvor Morten Gamst Pedersen spilte 76 minutter for gjestene fra Lancashire.

Dunn-perle

Det ble en åpen og målrik serieåpning på Goodison Park med noen virkelige kvalitetsscoringer.

Gjestene skulle få uttelling først da Morten Gamst Pedersen evnet å holde på ballen på topp før han satte opp David Dunn som kom på et løp fra midtbanen.

Dunn dro elegant av én mann med en lekker skuddfinte før han dro til med venstrebeinet, og Tim Howard var sjanseløs på skuddet som snek seg inne ved stolpen.

Mønsterveggspill

«Misses» Robinson bidro til målfesten

Deretter slo Arteta og Everton tilbake like før pause, mens sistnevnte var sterkt delaktig i et stykke veggspill av den høyst avanserte sorten.

Yakubu rullet ballen ut på kanten til Arteta før kraftspissen stormet inn i feltet og møtte et millimeterpresist innlegg fra spanjolen med pannebrasken på bakre stolpe, og Everton hadde snudd kampen.

Roque-utligning

Blackburn skulle imidlertid summe seg raskt, og bare to minutter etter Yakubus ledermål, slo Roque Santa Cruz nådeløst tilbake da muligheten bød seg.

Everton-stopper Joleon Lescott valgte å ikke forsøke å klarere et langt oppspill, og i duell med Santa Cruz, var Blackburn-spissen den som fikk kroppen foran.

Etter et fløyelsmykt mottak og en kontrollert avslutning, var utligningen et faktum, og bra skulle bli til bedre for Blackburn da Ooijer dukket opp helt på tampen.

OVERTIDSHELT: André Ooijer avgjorde kampen til Blackburns fordel helt på tampen mot Everton.
DRØMMEDEBUT: Blackburn-manager Paul Ince kunne glise bredt sammen med kaptein Ryan Nelsen etter kampslutt på Goodison Park etter en meget sterk seier i serieåpningen.