Mistanke om VM-bestikkelser

Flere FIFA-medlemmer hevder de ble forsøkt bestukket natt til i går med tilbud om pengegaver om de ga sin stemme til Tyskland. Tyskerne vant VM-duellen mot Sør-Afrika.

Trinidads representant i FIFA-styret, Jack Wagner, sier til BBC at både han og flere andre styremedlemmer fikk konvolutter med tilbud om penger om de stemte for Tyskland. Ifølge Warner var tilbudet undertegnet «noen som støttet tyskernes kandidatur». Tilbudet ble angivelig ikke tatt seriøst av mottakerne.

Blatter raste

Saken ble likevel diskutert før den avgjørende avstemningen, og FIFAs president Sepp Blatter ble ifølge Warner rasende og opprørt da han fikk høre om forsøket på å kjøpe styremedlemmenes stemmer.

England var også med i kampen om å få arrangere VM i 2006. FIFA-representant, Alec McGivan, avventer situasjonen.

- Vi venter å se om det finnes flere bevis - gjør det det skal vi se hva vi gjør, sier McGivan.

Knapp margin

Tyskland vant kampen om VM i 2006 med én stemmes margin, etter at New Zealands representant i FIFA-styret, Charles Dempsey, valgte å avstå fra å stemme i siste runde.

Hadde Dempsey stemt for Sør-Afrika ville VM ha havnet der, ettersom Sepp Blatters dobbeltstemme hadde gått i sørafrikanernes favør.

- Nasjonal katastrofe

Sør-afrikerne var voldsomt skuffet etter avstemningen.

- Dette er en nasjonal katastrofe, sa President Thabo Mbeki.

Opplysningene om forsøket på å påvirke utfallet av gårsdagens viktige FIFA-avgjørelse, vekker sterke reaksjoner. Nå skal saken etterforskes av FIFA.

Sør-Afrikas kampanjeleder Danny Jordaan skal ifølge BBC være bedt om å komme tilbake til Zürich, som følge av avsløringene.