Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mistanker om kampfiksing styrkes av lydopptak

Opptaket ble forsøkt solgt til flere av partene.

Et lydopptak politiet har av samtaler mellom personer styrker mistankene om kampfiksing i norsk fotball.

Ifølge NRK var det dette opptaket som førte til at fire fotballspillere ble siktet i kampfiksingssaken forrige uke. Politiet utelukker samtidig ikke flere siktelser.

- Vi kan bekrefte at vi sitter på et lydopptak som vi fikk tilgang til gjennom etterforskningen i midten av forrige uke. Opptaket har et innhold som tilsier at bevisgrunnlaget blir styrket i saken, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til NRK.

Brekke vil ikke kommentere innholdet i samtalene, men bekreftet at de gir indikasjoner på at det kan ha skjedd kampfiksing.

Opptaket er forsøkt solgt både til flere av partene i saken og til mediene. Politiet ble varslet og fikk tak i lydopptaket.

- Vi fikk tak i det via Follo fotballklubb, som ga oss opplysninger om at det fantes et slikt bånd. Etter omfattende etterforskning klarte vi å få tak i det båndet. Vi er også kjent med at det ble forsøkt solgt til mediene, sier Brekke.

Ifølge NRK skal personen som forsøkte å selge opptaket, ha bedt Follo om 25.000 kroner for å gi det fra seg. Follo-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken av hensyn til politietterforskningen.

Ragnvald Brekke tilføyer at politiet regner med enten pågripelser, siktelser eller avhør av personer som enten har gitt de mistenkte spillerne penger eller spillere som har spilt på sikre kamper som er fikset.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media