Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mistenker 12 OL-utøvere for doping

Men ingen blir straffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 urinprøver som ble avlagt i løpet av OL i Beijing er mistenkelige, men utøverne slipper unna fordi bevisene ikke er tilstrekkelig gode.

- Svaret er ja, sa Den internasjonale olympiske komités (IOK) medisinske direktør Patrick Schamasch på spørsmålet om Beijing-laboratoriet hadde avslørt forbudte stoffer, men mislykkes i å skaffe til veie tilstrekkelig gode beviser.

Fordi urinprøvene ikke samsvarer med de strengt definerte dopinglistene til Verdens Antidopingbyrå (WADA), vil de offisielt bli klassifisert som negative.  

- Det er ikke snakk om tusenvis, snarere et dusin, sier Schamasch.

- De prøvene som er blitt returnert til oss som mistenkelige eller uten konklusjon vil sannsynlig bli undersøkt igjen.

IOK opplyste sist uke at de ville gjennomføre nye analyser av prøver fra visse utøvere for å lete etter spor av tredje generasjons EPO, et stoff kalt CERA.

CERA ble første gang oppdaget i juli, i urinprøven til den italienske syklisten Riccardo Ricco. CERA har tidligere vært vanskelig å oppdage, men takket være en ny og raskere metode har tre syklister inkludert østerrikske Bernard Kohl blitt avslørt den siste tiden.

- Utøvere med dårlig samvittighet bør stå fram først som sist, sa Schamasch og la til at en ny dopingregel som vil gi ærlige utøvere som innrømmer bruk av ulovlige midler, mildere straff.

image: Mistenker 12 OL-utøvere for doping

(©NTB)

HAR AVSLØRT JUKS: Men IOCs medisinske direktør, Patrick Schamasch mener det ikke holder til å dopingdømme noen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!