Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mistenker at Lambert har vært Villas førstevalg hele tida

Nå frykter TV 2-Wikestad Norwich-nedrykk - og Steve Bruce.

TAKKER TROLIG FOR SEG: Paul Lambert har levert oppsigelse i Norwich. Mye tyder på at han trener Aston Villa kommende sesong. Foto: SCANPIX/AFP/BEN STANSALL
TAKKER TROLIG FOR SEG: Paul Lambert har levert oppsigelse i Norwich. Mye tyder på at han trener Aston Villa kommende sesong. Foto: SCANPIX/AFP/BEN STANSALL Vis mer

(Dagbladet): Managerkarusellen i Premier League ser ut til å ta en ny runde etter at Paul Lambert i dag leverte sin oppsigelse i Norwich City.

Lambert er i samtaler med Aston Villa, noe klubben skal ha vært motvillig til. Samtidig nekter Norwich å godta oppsigelsen så lenge 42-åringen snakker med folkene på Villa Park.

TV 2-kommentator og Norwich-supporter Kasper Wikestad har full forståelse for at Lambert ønsker å ta muligheten i Birmingham.

- Det er fotballen, det. Det er et naturlig steg for Lambert. Aston Villa har et mye større potensial enn Norwich per nå, og Lambert har jo hinta litt om dette mot slutten, han sa vel noe sånn som at han ikke vet hvor mye lenger han kan ta det. At Norwich kan slå storklubber i enkelttkamper, men aldri over en hel sesong, sier Wikestad til Dagbladet.

- Det er bare å takke en mann som har tatt klubben fra 66. plass til 12. plass i engelsk ligafotball. Det er en fantastisk prestasjon. Samtidig, jeg hadde en mistanke om at Lambert har vært førstevalget til Aston Villa hele tida, selv under samtalene med Solskjær. Men Lambert er relativt uprøvd på det nivået, sier han.

Kan bli nedrykk
Wikestad påpeker også at Norwich hentet Lambert på tilnærmet samme måte fra Colchester i 2009, etter at Colchester hadde endt høyere på Championship-tabellen enn kanariene.

Uten Lambert i sjefsstolen er han betinget optimist på Norwich sine vegne.

- Den viktigste ansettelsen Norwich gjorde, var å ansette David McNally (klubbdirektør) da de lå med brukket rygg og nesten havnet under administrasjon. Nå er de i gode hender, det er sunn drift, lave lønninger og et sportslig apparat som ser ut til å fungere, sier Wikestad.

Men:

- Det kan bli nedrykk. Det blir spennende å se hvilke spillere som forsvinner. Anthony Pilkington er for eksempel en spiller som kunne passet Lambert perfekt å ta med til Aston Villa, som erstatning for Stewart Downing og Ashley Young.

- Det er også verdt å huske at Norwich gikk gjennom akkurat det samme for snart 20 år siden, da Mike Walker ble hentet av Everton etter en strålende sesong med tredjeplass i ligaen og seier over Bayern i Uefa-cupen. Da kom nedrykket sesongen etter. Men skulle Norwich rykke ned igjen, ja vel, selv i League One fylte de tribunene hver gang, trøster TV 2-kommentatoren.

Helst ikke Bruce
Det har også blitt skrevet at bakgrunnen for Grant Holts transfersøknad for noen uker siden hadde mye å gjøre med et kjølnet forhold til Paul Lambert. Blir Holt, kan det være et greit bytte.

Allerede florerer det selvfølgelig med potensielle kandidater til å erstatte Lambert i Norwich, selv om ingenting er undertegnet med Aston Villa ennå.

Tidligere Norwich-spiller Steve Bruce er ett av navnene som nevnes ofte.

- Bruce har et veldig godt navn i Norwich, spesielt etter at han senket Ipswich i ligacupsemifinalen i 1985 - men det var som spiller. For meg er ikke han rett mann som manager, sier Kasper Wikestad.

- Watfords Malky Mckay, Carl Robinson i MK Dons er hete navn. Det er gode kandidater, men jeg har større tiltro til de som skal finne en erstatter enn til meg selv, humrer Wikestad.

BETINGET OPTIMIST: TV 2-kommentator og Norwich-sympatisør Kasper Wikestad. Foto: TV 2.
BETINGET OPTIMIST: TV 2-kommentator og Norwich-sympatisør Kasper Wikestad. Foto: TV 2. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling