Mistenker engelske klubber for doping

Roma-trener Fabio Capello antyder at Italias manglende suksess i e-cuper denne sesongen skyldes doping i andre land.

Også fotballen har vært rammet av dopingavsløringer og mistanker de siste par åra. De fleste avsløringene har kommet i italiensk Serie A. Roma-trener Fabio Capello mener det skyldes at italienere nå tar dette problemet på alvor - i motsetning til mange andre land.

- Doping er funnet i sykling, friidrett og til og med i langrenn. Hvordan er det mulig at bare fotballen er immun, og at det bare er funnet positive tilfeller i Italia, undrer Capello.

Lazios Jaap Stam er en av flere nederlendere som har testet positivt. Den tidligere Manchester United-spilleren er akkurat kommet tilbake i spill.

- Vi er nå de mest avanserte med tanke på testing i hele Europa. Først når tester blir vanlig i andre turneringer kan våre lag bli favoritter igjen. I andre land er mange stoffer og substanser sett på som legale, sier Capello til The Mirror.

Engelske, tyske og spanske klubber har preget europacupene denne seongen. I morgen spiller Bayer Leverkusen og Real Madrid Champions League-finale i Glasgow. Roma ble slått ut av Liverpool i mars.

Capello etterlyser de samme testmetodene som brukes i Serie A når det spilles Champions League-kamper.

- De er selvfølgelig dyre, men fotballen sløser bort så mye penger at man kan finne fram de pengene som trengs for et slikt opplegg. På den måten kan vi få mer ærlige kamper, sier Roma-treneren.

I Serie A blir to spillere dopingtestet etter hver kamp. Til sammenligning ble det bare tatt en håndfull tester etter kamper i årets Premier League.

I VM risikerer alle spillerne å bli blodtestet.

- Jeg er veldig glad for testene i VM fordi vi må bekjempe doping på alle fronter, sier Capello.

(Dagbladet.no)

DOPINGMISTANKER:</B> Liverpool slo ut Roma fra Champions League - nå retter Fabio Capello dopingmistanker mot blant annet engelske klubber. Foto: SCANPIX/AP