Mistenker flomlys- sabotasje

London (NTB-AP): Engelsk politi skal etterforske beskyldninger om at et gambler-syndikat sto bak flomlyssvikten som førte til at mandagens engelske eliteseriekamp mellom Wimbledon og Arsenal måtte avbrytes.

Det var tredje gang denne sesongen at en eliteseriekamp måtte avbrytes fordi flomlysanlegget ikke virket. En kilde i gamblermiljøet hevder overfor avisa Daily Express at bookmakere i Det fjerne østen har sabotert lysanleggene for å påvirke resultatene.

Kampen på Selhurst Park ble avbrutt på stillingen 0-0 tidlig i andre omgang. I Østen teller resultatet dersom mer enn halve kampen er spilt, og slik skal bookmakerne ha unngått en Arsenal-seier som ville kostet dem dyrt.

- Vi vil selvfølgelig etterforske opplysningene, men i øyeblikket tydet intet på at noen forårsaket flomlyssvikten med vilje, sa politimannen John Lansley som er ansvarlig for etterforskningen.

Rykter

En talsmann for eliteserien, Mike Lee, stilte seg sterkt tvilende til opplysningene i Daily Express.

- Det er lett å la seg rive med av slike rykter, men vi har ingen opplysninger som underbygger teorien, sa han.

Det er imidlertid påfallende at det var tredje gang denne sesongen at en eliteseriekamp ble avbrutt fordi flomlysanlegget sviktet. Tidligere har det skjedd i hjemmekamper for Derby og West Ham.

- Rapportene vi har fått tyder ikke på at det lå sabotasje bak. Men vi vil sørge for at flomlyset på alle baner underkastes en grundig sjekk, for å hindre at slikt skjer i framtiden, sa Lee.

Over grensen

Gordon Taylor, sjef i spillerforeningen, frykter at anklagene er sanne.

- Med tanke på alt vi har hørt de siste årene om gamblersyndikater i Østen, må disse opplysningene granskes nøye. Rykter svirrer alltid i fotballen, men noen rykter er sanne, sa han.

- Det er litt av et sammentreff at dette har skjedd tre ganger i høst, når jeg ikke kan huske at noe lignende har skjedd tidligere. En gang kan være uflaks. To ganger er skjødesløshet, men tre ganger er langt over grensen.

Svære saker

- Dette har ikke noe å gjøre med gambling her i landet. Dette er svære saker fra Østen. Jeg hørte fra en kilde i Gibraltar at kampen var fikset. Jeg fikk høre at Arsenal ikke skulle få vinne kampen, og at det kunne bli som West Ham-kampen, sa den anonyme kilden til Daily Express.

Da sviktet lysanlegget umiddelbart etter at West Ham hadde utlignet Crystal Palaces tomålsledelse.

- Bookmakerne ville ikke at West Ham skulle vinne. Da det så ut som de skulle klare det, slukket man lyset, sa han.

- I Singapore, Hongkong og Malaysia er folk gale etter engelsk fotball, og enda galere etter å vedde. Storparten av pengene var satt på Arsenal, så bookmakerne ville ikke at de skulle vinne. Da det sto 0-0 et par minutter etter pause, dro noen ut kontakten.(NTB)