Mistenker Isometsä for EPO-doping

Den svenske landslagslegen har sterke mistanker om at Jari Isometsä har brukt EPO. Han mener dessuten at to års utestengelse er en altfor svak straff for Isometsäs forseelse.

Isometsäs forsvarstale i går har vakt mistanker om EPO-doping.

- Jeg vil ikke si rett ut at Jari Isometsä har brukt EPO, men mistankene mot ham er veldig sterke, sier den svenske landslagslegen, Kalle Eriksson, til avisa Expressen.

EPO setter fart på oksygentransporten i kroppen og bedrer kondisjonen.

Sjøl hevder finnen at han fikk injisert over en halv liter av det prestasjonsfremmende stoffet HES for at han i det hele tatt skulle få gå i Lahti-VM.

- Jeg brukte det ikke for å skjule EPO-bruk, men for å senke mitt naturlige hemoglobinnivå som er høyere enn det FIS tillater, sa Isometsä på gårsdagens pressekonferanse.

Utstengt i to år

Han hevder at han har hatt trøbbel med å holde seg innenfor den tillatte grensen etter at FIS senket grensen for hemoglobininnholdet fra 185 til 175 foran årets sesong.

32-åringen mistet sølvmedaljen han vant på jaktstarten og er utestengt fra skiidretten i to år. For Isometsä betyr det i praksis at karrieren er over.

- To års utestengelse for denne typen doping er en altfor svak straff. Nå løser det seg naturlig fordi han er 32 år, men jeg har vanskelig for å se hvordan man kan komme tilbake og konkurrere etter en forseelse av denne kaliberen, sier Eriksson.

Sterke mistanker

Han kjøper ikke Isometsäs forsvarstale:

- Om Isometsä har hatt problemer med høye blodverdier burde finnene ha heist flagg tidligere. Men stoffet han har brukt er forbudt. For meg er det nok - det er juks, sier Eriksson.

- Selvfølgelig blir mistankene om EPO-doping sterke i et slikt tilfelle.