Norges storseier over Honduras

Mistenker kampfiksing etter ydmykelsen

TV 2s Jesper Mathisen er bombesikker på at Honduras spilte for å tape. Stort.

<strong>MÅLMASKIN:</strong> Erling Braut Haaland scoret ni mål mot Honduras. Han vil ikke tenke på mulig kampfiksing i storseieren. Foto: NTB scanpix
MÅLMASKIN: Erling Braut Haaland scoret ni mål mot Honduras. Han vil ikke tenke på mulig kampfiksing i storseieren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Målfesten ville ingen ende ta da Norge møtte Honduras i U20-VM torsdag kveld. De norske gutta kunne til slutt gå av banen med 12 nettkjenninger, hvorav hele ni ble scoret av stjernespiss Erling Braut Haaland.

Tidligere i mesterskapet har Honduras tapt 5-0 mot New Zealand og 2-0 mot Uruguay. Laget har ikke scoret et eneste mål, og endte opp med en negativ målforskjell på 19 innslupne mål.

Underveis i kampen mot Norge reagerte flere på at scoringene aldri så ut til å ta slutt. Noen så et Honduras-lag som hadde gitt opp, og ikke klarte å yte motstand med to færre spillere på banen. Andre spekulerte i kampfiksing, deriblant TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

- Ingen tvil

Han la ut denne Twitter-meldingen underveis i Norges storseier:

Den tidligere Start-spilleren mener at Honduras må ha fått betalt for å tape, og at de trolig tjente store penger på kampen. Mathisen, som også jobber som oddsekspert i TV 2, utdyper meningene sine overfor Nettavisen.

- For meg er det ingen tvil. Her er det noen som har plassert masse penger på Norge underveis i kampen. Honduras-spillerne har gjort jobben sin. De ønsket nok å tape så mye som mulig her, sier han til nettstedet.

Mathisen mener slikt er vanskelig å bevise i etterkant.

- Jeg har sett en del fiksa kamper og dette er nok den klareste. Jeg har ikke bevis for det, og det er ikke sikkert det finnes noen bevis, men dette var en kamp de ville tape.

<strong>FOTBALLEKSPERT:</strong> Jesper Mathisen er sikker på at Honduras har tjent penger på å tape stort mot Norge. Foto: NTB scanpix
FOTBALLEKSPERT: Jesper Mathisen er sikker på at Honduras har tjent penger på å tape stort mot Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ingen kommentar

Allerede etter sju minutter satte Braut Haaland inn sitt første for kampen. Etter 36 minutter var hat tricket i boks. I løpet av kampens tre siste minutter scoret han sitt åttende og niende for kvelden, og skrev seg samtidig inn i historiebøkene.

Tidligere var rekorden for antall scorede mål i en U20-kamp i et VM på seks mål. Den rekorden knuste Salzburg-spissen, som nå er toppscorer i mesterskapet. Han gikk målløs av banen mot New Zealand og Uruguay, men dagens enorme prestasjon sendte ham til topps på lista.

Nettavisen har også snakket med spissen om mulig kampfiksing, noe Braut Haaland stiller seg undrende til. Han ville ikke si mye om Honduras' innsats.

- Nei, ingen kommentar. Jeg får en litt sånn dårlig følelse når du sier det, så det har jeg ikke lyst til å snakke om, sier den norske spissen til Nettavisen.

Norge var helt avhengige av en storseier for å gå videre fra gruppespillet, og man må fortsatt vente på resultatene fra fredagens kampen før man helt sikkert kan si at de norske gutta kommer seg videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer