- Mistenker kampfiksing i La Liga

Er det noe merkelig med denne kampen? Se og døm selv.

(Dagbladet): Deportivo La Coruna ligger like over nedrykkstreken i spanske La Liga, og klubben er i tillegg satt under administrasjon. Det stoppet likevel ikke klubben i å slå Levante, som er plassert midt på tabellen, på bortebane med sifrene 4-0.

Nå har spanske fotballmyndigheter åpnet granskning av kampen, melder spanske El Mundo.

Kampen ble spilt 13. april, og Levante scoret tre ganger før pause. Levante-spiller Javier Barkero anklaget noen av sine lagkamerater for å ikke prøve, noe som skapte en konfrontasjon i garderoben ved halvtid.

Senere beklaget Barkero oppførselen.

- Jeg har bedt om tilgivelse fra alle, og spesielt mine fire kolleger som jeg urettmessig anklaget. Jeg tok feil. Jeg anklaget dem for noe som ikke skjedde og jeg vil vise det, sa Barkero på en pressekonferanse.

- Ikke redd Det er anklagelsen fra Barkero som skal ha vært katalysatoren til etterforskningen. De fire aktuelle spillerne skal være Sergio Ballesteros, Juanfran, Gustavo Munúa og Juanlu gomez, ifølge El Mundo. Juanfran frykter ikke represalier.

- Vi har vært rolige fra dag én, fordi det har blitt sagt ting som ikke er sant, sier Juanfran til El Mundo.

- En etterforskning vil gjøre at alt blir tydelig. Jeg er ikke redd. Hvis fotballforbundet ønsker å undersøke saken så må de gjøre det, sier Juanfran.

Levante-spilleren mener spillergruppa har blitt skadet som følge av saken, men at alt som teller videre er det sportslige.

I februar ble det kjent at så mange som 380 fotballkamper i forskjellige land var under etterforskning for kampfiksing. Kamper spilt i både Champions League, EM- og VM-kvalifiseringer og toppfotball i hele Europa var berørt.