NÆRMER SEG COMEBACK: Rafael Nadal har vært ute med en kneskade siden Wimbledon-turneringen i juni, men nærmer seg nå comeback. På veien tilbake får spanjolen derimot sterke dopingmistanker rettet mot seg. Foto: Miguel Medina / AFP / NTB Scanpix
NÆRMER SEG COMEBACK: Rafael Nadal har vært ute med en kneskade siden Wimbledon-turneringen i juni, men nærmer seg nå comeback. På veien tilbake får spanjolen derimot sterke dopingmistanker rettet mot seg. Foto: Miguel Medina / AFP / NTB ScanpixVis mer

Mistenker Nadal og Söderling for doping

Eks-spiller Christophe Rochus vil slippe dopingen fri.

(Dagbladet): Svenske Robin Söderling har vært ute av spill siden juli 2011 på grunn av kyssesyke, men den tidligere belgiske tennisspilleren Christophe Rochus antyder at svenskens lange fravær fra sporten har helt andre forklaringer.

- Det er veldig mistenkelig, sier Rochus til den belgiske avisen La Libre.

Kanin Det er ikke første gangen belgieren, som på sitt beste var ranket som nummer 38 i verden, snakker om doping i tennissporten. For to år siden sa han i et intervju med avisen La Derniere Heure at dobbeltmoralismen i tennisverdenen gjorde han gal.

- Det fins så mye fusk, men det er ingen som snakker om det. Jeg vil ikke late som om ikke noe skjer. Jeg har sett saker, og for meg er det usannsynlig at man kan spille i fem timer i sola og så spille som en kanin neste dag.

Utsatt Nadal-comeback Tidligere verdensener Rafael Nadal unnslipper heller ikke å få mistankens lys kastet over seg av kontroversielle Rochus.

Spanske Nadal har ikke spilt siden Wimbledon-turneringen i juni og måtte blant annet stå over OL i London. Nadal skulle opprinnelig gjøre comeback i en oppvisningsturnering i Abu Dhabi, men har måttet trekke seg på grunn av en magesykdom.

I Abu Dhabi skulle Nadal — som har falt ned til fjerdeplass på ATP-rankingen etter planen blant annet spille mot verdensener Novak Djokovic.

Nå går det sannsynligvis mot Nadal-comeback i Brasil Open i februar i stedet.

- Ser mistenkelig ut - Når det gjelder Nadal, så er det bare rykter, men hvordan kan man være så fantastisk på Roland Garros for så å ikke kunne spille i det hele tatt en måned seinere. Det ser mistenkelig ut, men vi savner bevis og det er det som smerter aller mest.

Til avisen La Libre sier Christophe Rochus at dopingkontrollene i tennissporten er verdiløse, og viser til at Lance Armstrongs dopingfall dokumenterer at man ikke med sikkerhet kan fastslå at noen er rene selv om de ikke har testet positivt.

Vil legalisere doping. - Söderling vant turneringen i Båstad i 2011 men har ikke spilt siden. Det sies at han har vært veldig syk, men han var uslåelig på det tidspunktet. Det er veldig mistenkelig at han den ene dagen er på toppen av sin karriere, for så ikke kunne spille i det hele tatt den neste.

Christophe Rochus later ikke til å ta spesielt sterk motstand mot doping, tross sine mistanker mot navngitte personer. I intervjuet med La Libre tar han til orde for å legalisere doping i tennis.

- For å slippe alt hykleriet er det bedre å legalisere dopingen, sier den kontroversielle belgieren.

- Flere har mistanke Dopinganklagene mot Söderling og Nadal vekker naturlig nok oppmerksomhet i tennismiljøet, men STVs tennisekspert Janne Gunnarsson hevder at det er flere enn Rochus som har tilsvarende mistanker mot Söderling.

- Det er klart det sirkulerer rykter, sier Gunnarsson til svenske Expressen.

UTSATT FOR DOPMISTANKE: Svenske Robin Söderling har vært vekk fra tennisen i ett og et halvt år på grunn av kyssesyken. Nå antyder en tidligere belgisk at fraværet snarere skyldes at han har brukt doping. Foto: Jaques Demarthon / AFP / NTB Scanpix
UTSATT FOR DOPMISTANKE: Svenske Robin Söderling har vært vekk fra tennisen i ett og et halvt år på grunn av kyssesyken. Nå antyder en tidligere belgisk at fraværet snarere skyldes at han har brukt doping. Foto: Jaques Demarthon / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Samtidig synes han ikke noe særlig om Rochus' offentlige mistanker mot Söderling og Nadal.

- Det tas utrolig mange dopingkontroller i tennis nå, så jeg tror ikke at Söderling har vært dopet. Jeg tror fraværet virkelig skyldes kyssesyken. Med Nadal har det vært rykter nå og da, men han har aldri testet positivt, sier Gunnarsson til Expressen.

Söderling svarer på Rochus utspill til Expressen via twitter.

- Gjennom årene har jeg lært meg at det ikke er noen idé å kommentere rykter og drittprat.

STERKE ANKLAGER: Tidligere tennisspiller Christophe Rochus retter sterke dopinganklager mot Rafael Nadal og Robin Söderling. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB Scanpix
STERKE ANKLAGER: Tidligere tennisspiller Christophe Rochus retter sterke dopinganklager mot Rafael Nadal og Robin Söderling. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB Scanpix Vis mer