Mistenkes for å ha fått rødt kort med vilje

Store penger ble satt på utvisning i Liverpool.

I SØKELYSET: Motherwells Steve Jennings ble utvist snaue 10 minutter før slutt, for heftige protester mot dommeren. Dette er fra en annen kamp mot danske Odense, der 26-åringen også fikk en tidlig dusj. Foto:  (AP Photo/Lars Poulsen/Polfoto)
I SØKELYSET: Motherwells Steve Jennings ble utvist snaue 10 minutter før slutt, for heftige protester mot dommeren. Dette er fra en annen kamp mot danske Odense, der 26-åringen også fikk en tidlig dusj. Foto: (AP Photo/Lars Poulsen/Polfoto)Vis mer

(Dagbladet): Alarmen har gått hos flere britiske bookmakere etter at Motherwells Steve Jennings ble utvist snaue 10 minutter før slutt i 1-2-tapet mot Hearts tirsdag.

26-åringen hadde allerede gult da lagkompis Alan Gow gikk i bakken innenfor gjestenes 16-meterfelt. Da dommeren valgte å vinke spillet videre løp Jennings etter for å protestere, samtidig som han tok tak i kamplederen.

- Når skal du slutte å snyte oss? skal han sagt, ifølge nyhetsbyrået PA.

Belønningen var et direkte rødt kort.

Foreningen for britiske bookmakere har nå satt i gang etterforskning av saken, etter at flere kunder underveis i kampen satte betydelige summer på at det ville komme en utvisning.

Spillaktiviteten blir betegnet som «uvanlig» - og særlig i Liverpool-området.

Jennings er selv fra Liverpool, og ifølge Daily Mail var det nettopp herfra mange av de friskeste spillene kom. Blant annet skal en person ha opprettet en ny konto like før kampstart, og plassert 500 pund på at en av spillerne ville få marsjordre, til 10 i odds.

Etterforskningen har slått ned som ei bombe i Motherwell-leiren. Men styreformann Steve Boyle er overbevist om at Jennings rødkort ikke var med vilje.

- Det sjokkerer meg å høre om dette. Jeg vil bli ekstremt overrasket om Steve involverte seg i noe slikt, sier han til Daily Mail.

Han var selv inne i Motherwell-garderoben etter tapet, og rapporterer om en nedtrykt Jennings.

- Spilleren var helt ute av seg. Hvis det ikke var oppriktige følelser er han en bedre skuespiller enn sir Laurence Olivier.

Hovedpersonen selv tar avstand fra beskyldningene.

- Jeg vil gjøre det helt klart at jeg ikke er innblandet i noen bettingsvindel. Jeg ønsker å renvaske navnet mitt så fort som mulig, sier han til Scottish Sun.

Bettingselskapet Blue Square ble kontaktet av en annen bookmaker onsdag, og spurt om de hadde registrert noe uvanlig i Motherwell-kampen.

- Vi merket ikke noe det den aktuelle dagen, men da vi så nærmere på spillene som ble satt på et rødt kort, var det ganske åpenlyst at noe mistenkelig hadde skjedd, sier talsmann Alan Alger til BBC.