FORDØMMER: Fifpro fordømmer bruken av løgndetektortest. Her representert ved preident Philippe Piat. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer
FORDØMMER: Fifpro fordømmer bruken av løgndetektortest. Her representert ved preident Philippe Piat. Foto: REUTERS/Philippe WojazerVis mer

Mistenkte kampfiksing. Da ville de tvinge spillerne til å gjennomføre løgndetektortest

Fifpro fordømmer det.

(Dagbladet): Banik Most, som spiller i tsjekkisk annendivisjon, røk nylig på sitt niende strake tap i serien. Det har fått klubbledelsen til å mistenke kampfiksing. Derfor har de tatt grep.

Banik Most-spillerne tvinges av klubbledelsen til å gjennomføre en løgndetektor-test, skriver The Guardian. Men det fordømmes av Fifas spillerorganisasjon, Fifpro. De oppfordrer i en uttalelse spillerne til ikke å samarbeide.

- Fifpro er helt imot bruk av løgndetektor-test, og anbefaler på det sterkeste at spillerne ikke samarbeider. Banik Mosts klubbledelse behandler spillerne som om de er mistenkte, selv om det ikke er noen klare bevis, heter det i uttalelsen.

Fifpros juridiske sjef, Wil van Megen, sier ifølge The Guardian at løgndetektorer ikke er særlig til nytte.

- Mange forskere har kritisert bruken av løgndetektor. De er ikke overbevist om at det er det beste verktøyet for å bestemme om man snakker sant eller lyver, sier van Megen.

Ifølge Fifpro har ikke spillerne fått utbetalt lønn for mars måned, noe som gjør dem mer sårbare i forhold til kampfiksing. Derfor oppfordrer organisasjonen i sin uttalelse at Banik Most først og fremst utbetaler lønninger før de behandler sine spillere som kriminelle.

Ni strake tap setter selvsagt sine spor på tabellen. Banik Most styrer mot nedrykk.