Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mister A-stipend

Det er klart at både håndballjentene og Alexander Kristoff går fra A- til B-stipend etter at Olympiatoppen tildelte stipender til sommerutøverne for 2020.

FORUNDRET: Alexander Kristoff. Foto: NTB Scanpix
FORUNDRET: Alexander Kristoff. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det kommer fram i Olympiatoppens liste over utøverne i Norge som blir tildelt stipend i 2020, som først ble omtalt av VG.

A-stipend tildeles utøvere som får medalje i VM eller OL eller er blant de tre beste i verdenscupen, forteller Hans Falk, sportssjef i Norges Cykleforbund, til TV 2.

Han synes det er merkelig at Alexander Kristoff ikke får tildelt A-stipend.

- I sykkel er det ganske mange konkurranser. 2019-resultatene synes jeg er såpass bra at jeg personlig synes det er merkelig at han ikke har A-stipend, sier Falk.

Olympiatoppen deler ut tre forskjellige stipender: A-stipend, B-stipend og U-stipend (utvikling). I tillegg til Kristoff er det flere andre som får endret stipend fra året før.

4.-plass

Norges håndballjenter går også fra A- til B-stipend etter å ha kommer på den sure 4.-plassen i VM i 2019.

Korthekkløper Isabelle Pedersen (28), som mottok B-stipend for 2019 og innehar den norske rekorden på 100 meter hekk med 12,72 sekunder, er ikke tildelt stipend for sommeren 2020.

Det får derimot Viktor Hovland, som ble første nordmann til å vinne en PGA-turnering i golf da han vant Puerto Rico Open i debutsesongen på golfens øverste nivå. Det holdt likevel ikke opp til å fylle kravene for A-stipend.

FORBANNET: Aleksandr Bolsjunov var illsint under Ski Touren i Trondheim, og gjorde alt han klarte for ikke å snakke med journalistene. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

A-stipend

Blant dem som fikk A-stipend er det bare parautøverne Helle Sofie Sagøy (badminton) og Salum Kashafali (friidrett) som ikke også fikk A-stipend i 2019.

Totalt er det 15 individuelle utøvere og to lag som får A-stipend i 2020.

Disse utøverne får A-stipend: Filip Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm, Olav Lundanes, Eskil Kinneberg, Kristoffer Brun, Are Strandli, Kjetil Borch, Henrik Christiansen og Kristian Blummenfelt.

I tillegg får disse parautøverne A-stipend: Helle Sofie Sagøy, Aida Dahlen, Tommy Urhaug, Salum Kashafali og Birgit Skarstein.

I lagsportene er det kun herrelandslaget i håndball og sandvolleyball (menn) som får A-stipend. Håndballjentene og fotballjentene får B-stipend.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!