«Mister Ball» soleklar vinner

Arne Scheie ble den klare vinneren i bakrommets kåring Norges beste tv-kommentator. Bakrommet traff Arne i London i går før han satte seg på det siste tippekamptoget nordover.

LONDON (Bakrommet): - Selv om jeg ikke kommenterte West Bromwich mot Manchester United den 30. desember 1978 fordi jeg da som vanlig var i hoppuka, står denne som en av de store kampene, sier Scheie.

- Det samme er oppgjøret i 1991 mellom Leeds og Liverpool, som endte 4-5, og så var det veldig moro da Erik Thorstvedt ble den første nordmannen som var med på å vinne en FA-cupfinale.

- Jeg er som kjent en enkel gutt fra Skedsmo og liker egentlig ikke så mye oppstuss rundt min egen person, men når det er sagt: dette var jo hyggelig, da. Jeg er smigret over å ha vunnet. Det er jo hyggelig at det er noen der ute som setter pris på det en gjør, sier Arne Scheie da bakrommet treffer ham over en kopp med kaffe på et hotell i London. Her sitter han sammen med Egil «Drillo» Olsen. De var på vei til Euston togstasjon for å rekke toget til Birmingham, der NRK sendte tippekamp fra i går, oppgjøret West Bromwich mot Crystal Palace. Arnes siste tippekamp ettersom tv-selskapet Viasat har kjøpt rettighetene til 1.divisjon.

42 PROSENT:

- Det er jo litt leit at NRK ikke skal sende flere tippekamper, men samtidig er det jo ikke første gang vi har mistet rettighetene. Det skjedde også på 90-tallet med Premier League. Nå har Viasat kjøpt 1.divisjon for de neste to årene, etter det kan det vel hende at NRK er tilbake. Jeg vet ikke, sier Scheie, som ikke hadde fortalt kommentatorkollega Drillo om at mister Ball and Skijump fikk over 42 prosent av stemmene i kåringen.

- Det var jo hyggelig, sier Drillo. Arne er raskt ute med å fortelle at hans kommentering er tuftet på den britiske tradisjonen.

- Jeg tilhører jo den generasjonen som hørte på BBC på 60-tallet på radio, og hvis jeg skal trekke fram et forbilde, så blir det Brian Moore. Han var alltid godt forberedt og benyttet seg faktisk av tv-teknikken med å fortelle om spillerne, resultater og analyserte kampene framover, sier Scheie.

150 KAMPER:

- Hvor mange tippekamper har du kommentert?

Tv-tabellen

1.Arne Scheie 42,2 prosent
2.Jon Herwig Carlsen 14,7
3. Kjell Kristian Rike 10,4
4. Øyvind Alsaker 7,6
5. Roar Stokke 7,3
6. Thor Eggen 7,0
7. Harald Bredeli 2,6
8. Kenneth Fredheim 2,4
9. Thor-Rune Haugen 1,9
10. Olav Traaen 1,3
11. Svein Graff 1,0
11. Ernst A. Lersveen 1,0

  • Det må opplyses at Ernst stilte utenfor konkurranse og at resultatet er meget godt tatt i betraktning at han er satt på kommentator-reservebenken av Sportsklubben TV City. Nesten 20000 ringte inn. Tusen takk. Dette er topp. Hilsen Bakrommet

- Med lørdagens er det 124, i tillegg kommer cupfinaler, Europacup-kamper og EM i England, da nærmer det seg 150 kamper. Det hadde ikke vært mulig å gjøre dette uten gode kolleger, og jeg har også vært så heldig at jeg har hatt så mange bra sidekommentatorer med meg også, sier Scheie, og nevner Tor Røste Fossen, Nils Johan Semb, Drillo, Åge Hareide, Dag Vidar Kristoffersen, Arne Larsen Økland, Vidar Davidsen, Brede Skistad, Per Brogeland, Lars Tjernås og Hallvar Thoresen.

- Egentlig begynte jeg i NRK for å lage innslag til Sportsrevyen, og det var etter hvert litt tilfeldig at jeg begynte å kommentere fotball og hopp. For øvrig var det en helt fantastisk hoppsesong vi var vitne til nå, sier Scheie, som også ramser opp gode hoppnavn som har gjort at han kunne holde stilen med fakta.

HOPPLAGET:

- Espen Bredesen, Lasse Ottesen, Jan Erik Aalbu, Lars Grini, Per Bergerud og ikke minst Jo Herwig Carlsen, sier Scheie, som i samme åndedrag spør hvordan det gikk med Carlsen og Rike i kåringen.

- På plassene etter deg Arne.

- NRK tok de tre første, altså, meget bra, sier Scheie. Drillo kommer bort til bordet igjen for å få spikret togavgang mot Birmingham og The Hawtorns. Bakrommet stumper en røyk og spør Scheie:

- Stemte du på deg selv?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Det er helt ærlig, jeg stemte ikke på noen, sier Scheie.

- Jeg har kommentert West Brom en gang tidligere, og det var da Ian Rush avgjorde for Liverpool på overtid.

VINNEREN:</B> Arne Scheie, og kommentatorkollega Drillo, gledet seg over seier i bakrommets kåring.