SPESIELL SEMIFINALE: Søndagens kamp kan bli meget spesiell for flere av spillerne. Her jubler Frederic Piquionne og Danny Webber for kvartfinaleseieren mot Birmingham. Foto: AFP
SPESIELL SEMIFINALE: Søndagens kamp kan bli meget spesiell for flere av spillerne. Her jubler Frederic Piquionne og Danny Webber for kvartfinaleseieren mot Birmingham. Foto: AFPVis mer

Mister cupfinalen om de spiller semifinalen

Forvirret? Portsmouth-gutta er nok fortvilet.

|||(Dagbladet): Søndag kan Portsmouth redde en helt skakkjørt sesong ved å ta seg til FA-cupfinalen. Semifinalehinderet heter Tottenham.

For en del av spillerne er det derimot ikke bare Spurs som skaper hodebry.

Mange av dem risikerer også å spille sin siste kamp for sesongen i Wembley-semifinalen, som følge av kontrakter de har inngått med klubben.

BonusordningPortsmouth er i økonomiske ruiner og ble tidligere i sesongen satt under administrasjon og fratatt ni poeng. Andrew Andronikou er oppnevnt som Portsmouth-administrator, og han forteller at semifinalen er minelagt for flere av spillerne.

Tråkker de på Wembley-matta, ryker resten av sesongen.

- Jeg vil ikke gå inn på navn, men det gjelder fem-seks spillere. Det er også en som kanskje ikke kan spille semifinalen, sier Andronikou til ESPN Soccernet.

Årsaken er at de har et punkt i kontraktene, som gjør at de skal få utbetalt en bonus ved et visst antall kamper. Fem-seks er nå én kamp unna - og en mann har nådd antallet. De risikerer altså å gå glipp av en eventuell finale - om de søndag spiller laget til fotballfesten i mai.

- Dette vil medføre at spillerne automatisk skal få fornyet kontraktene for neste sesong eller få utbetalt summer opp mot 900 000 kroner, sier administratoren.

- Vil være tragiskOg dette er penger Portsmouth ikke har.

KAN IKKE BETALE: Andrew Andronikou, oppnevt som Portsmouth-administrator, kan ikke godkjenne bonusutbetalinger. Foto: AP
KAN IKKE BETALE: Andrew Andronikou, oppnevt som Portsmouth-administrator, kan ikke godkjenne bonusutbetalinger. Foto: AP Vis mer

Det eneste som kan redde disse spillerne fra å måtte se resten av sesongen fra tribunen, er om de frivillig går med på å stryke dette punktet fra kontraktene.

- Det vil jo være tragisk for disse spillerne om laget kommer seg til finalen, og de ikke får spille. Men dette er opp til spillerne og deres agenter. De må si fra seg disse pengene, ellers får de ikke spille mer, sier Andronikou.

Han forteller at han ikke kan godkjenne slike utbetalinger eller automatiske fornyelser av kontrakter for neste sesong.

Portsmouth-spillerne har allerede ofret seg mye for klubben denne sesongen, blant annet ved å ha kronerulling for å beholde ansatte som risikerte sparken.

Forhandler med LensI forkant av semifinalen har det vært stor usikkerhet rundt mulighetene til Aruna Dindane.

Det har blitt spekulert i at dersom han spiller én kamp til for Portsmouth, må klubben ut med fire millioner pund til Lens. Spilleren fra Elfenbenskysten er foreløpig på lån, men etter et visst antall kamper er engelskmennene forpliktet til å kjøpe ham.

Han har nå spilt 20 kamper - og grensa er på 22.

- Han kan spille én kamp til, så han er klar for Wembley. Manager Avram Grant har vært klar over dette, og har beregnet at hans foreløpig siste kamp vil bli semifinalen, selv om vi har hatt positive samtaler med Lens om en mulig løsning, sier Andronikou til lokalavisa The News.

HAR ÉN KAMP IGJEN: Lens-utlånte Aruna Dindane har én kamp igjen, før Portsmouth er kontraktfestet til å kjøpe ham for fire millioner pund. Foto: AFP
HAR ÉN KAMP IGJEN: Lens-utlånte Aruna Dindane har én kamp igjen, før Portsmouth er kontraktfestet til å kjøpe ham for fire millioner pund. Foto: AFP Vis mer