Mister EM

GJØVIK (Dagbladet): Norges seier over Danmark kostet dyrt. Playmaker Karoline Dyhre Breivang (22) røk korsbåndet i det høyre kneet, og mister håndball-EM i desember.

Seint i går kveld orket ikke Karoline å snakke med noen. Hun sendte likevel en tekstmelding til Dagbladet:

«Har tatt korsbåndet...»

- Jævlig vondt

Det var bare spilt drøye åtte minutter av kampen mot Danmark, da skaden oppsto. Norge hadde åpnet forrykende og kjørte over danskene. Marit Breiviks jenter ledet komfortabelt 7- 3, og publikum var i ekstase.

- Jeg skulle finte og viderespille, sier Karoline Dyhre Breivang.

Finten satt ikke helt. Karoline ble dyttet av danskenes Tine Ladefoged og seg om på gulvet. Med hendene på det høyre kneet. Plutselig ble det helt taust blant de 3000 frammøtte i den olympiske fjellhallen. Det eneste som hørtes var Karolines fortvilte hyl.

- Det første jeg tenkte var bare: Ligg stille nå. Dette gjør jævlig vondt!

Blanke øyne

Hele det norske støtteapparatet kom løpende til for å hjelpe Karoline. Med blanke og våte øyne ble hun båret av banen. Etterpå ble hun liggende ved siden av den norske benken.

På kneet fikk Karoline en diger bandasje.

En etter en kom landslagsjentene bort for å koseprate og trøste. Humøret og smilet var på vei tilbake i ansiktet til den skadete playmakeren. TV2s Carsten Skjelbreid ba om de første reaksjonene og fikk dem. Ei dame kom springende med krykker like før pause, og Karoline haltet i garderoben.

Smilte og lo

I andre omgang satt Karoline sammen med noen landslagsvenniner for å følge kampen. Like før slutt nærmet hun seg benken mer og mer. Hun tok en ny prat med TV2, smilte og lo. Dagbladet snakket med henne i pausen mellom ekstraomgangene.

Midt i praten med Dagbladet ringte Karolines mobiltelefon. Hun svarte med følgende setning:

- Jeg kan ikke prate nå. Det er midt i kampen!

Mamma ringte

Etter å ha lagt på sa Karoline følgende:

- Det var mamma som lurte på hvordan det gikk med meg!

Bare minutter seinere laget Lina Olsson Rosenborg 33- 32 til Norge. Karoline klarte ikke lenger å sitte i ro. Hun måtte tilbake på den norske benken. Krykkene ble hennes hjelper! Da Heidi Tjugum reddet det avgjørende danske skuddet, brast jubelen løs. Karoline var en av de første som var borte for å gratulere.

Nå må hun følge sine lagvenninners innsats i Danmark fra TV-stolen hjemme.

BÆRES UT: Karoline Dyhre Breivang blir hjulpet av banen av landslagssjef Marit Breivik (t.h.) og Monica Sandve. De fryktet det verste, og fikk rett.