Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mister han gullballen?

Blatter truer med å gripe inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Først stanget han ned Materazzi, så fikk han rødt kort og deretter mottok Zinedine Zidane gullballen før han pakket sammen og erklærte seg fotballpensjonist.

I går kom PC-spillet som ga folk flest muligheten til å stange en italiener, og i dag kom ryktene om at den ferske fotballpensjonisten står i fare for å miste gullballen.

FIFA har satt i gang etterforskning av omstendighetene rundt det røde kortet søndag kveld.

- Det er ikke FIFA som bestemmer hvem som får gullballen, men VM-akkrediterte journalister, sier FIFA-president Sepp Blatter til den italienske avisen, La Reppublica.

De siste stemmene fra journalistene ble levert i pausen under finalen søndag.

- Men når det er sagt, så har FIFA-komiteen rett og plikt til å delta når det forekommer episoder som går på tvers av de etiske retningslinjene som gjelder for denne idretten. Jeg har beordret disiplinærseksjonen til å foreta en undersøkelse når det gjelder denne episoden, sier Blatter.

Blatter sier at han vil avvente resultatet av undersøkelsen før han eventuelt tar stilling til spørsmålet om Zizou får beholde gullballen.

I kveld vil sjefsstangeren snakke om hendelsen på TV.

BEHOLDER HAN BALLEN? Fotballpensjonist Zidane kan miste ballen etter stangeepisoden i finalen søndag. Foto: Scanpix
BEHOLDER HAN BALLEN? Fotballpensjonist Zidane kan miste ballen etter stangeepisoden i finalen søndag. Foto: Scanpix Vis mer
TRUER: Sepp Blatter sier at Zidane kan miste gullballen.