Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mister ikke nattesøvnen

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United står med elleve strake bortekamper uten seier. Nå venter fire bortekamper på rad.

GRUNN TIL BEKYMRING: Etter at Manchester United vant de ni første bortekampene under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, har det snudd totalt. Foto: NTB Scanpix
GRUNN TIL BEKYMRING: Etter at Manchester United vant de ni første bortekampene under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, har det snudd totalt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): I starten av Ole Gunnar Solskjærs managerkarriere på Old Trafford, virket det nesten som om nordmannen kunne gå på vannet.

Solskjær ledet de røde til ni strake borteseire, en bragd selv ikke Sir Alex Ferguson maktet i løpet av 26 år som United-manager (sju strake seire var rekorden til skotten).

Men etter at Manchester United på sensasjonelt vis slo ut PSG i Champions League, med 3-1 i Paris helt tilbake i mars, har ikke United vunnet en eneste kamp på reise.

- Det er et spørsmål vi har stilt oss selv også. Etter at jeg kom inn vant vi ni strake kamper og siden da har vi ikke vunnet noe. Det er noe vi må takle. Vi har fire bortekamper, så den statistikken vil forhåpentligvis snu, sier Solskjær.

Bekymrer

Det betyr elleve strake kamper i alle turneringer uten en seier på bortebane. Sju tap og fire uavgjort.

- Jeg liker ikke å tape kamper - du kjenner meg. Men jeg vet også at denne klubben vil slå tilbake. Etter de to tunge nederlagene borte mot West Ham og Newcastle har vi ikke vunnet borte på en stund. Det bekymrer deg, men det gjør ikke at jeg mister nattesøvnen, sier Solskjær i et intervju med Gary Neville og Sky Sports.

Solskjær sier at det ligger i hans natur å tenkte på det best mulige scenarioet.

- Du ser fram til den neste kampen. Jeg er en optimist, og jeg vil heller være en optimist og ta feil enn en pessimist og få rett. Jeg ser alltid på neste kamp som en ny sjanse, sier Solskjær videre.

Fire strake borte

Og de røde får nå muligheten til å stoppe marerittrekka en gang for alle. For de neste fire kampene er alle bortekamper. I tur og orden skal Manchester United reise til Beograd (Partizan), Norwich, Crystal Palace og London (Chelsea).

- Det er ikke gøy når du ikke vinner på bortebane. Det er fire tøffe kamper, men vi er ute etter å få noen seire og forhåpentligvis begynne med det i morgen, sier midtstopper Harry Maguire.

Sist vi så en så svak borterekke som minner om den United har levert den siste tiden, var da United vant én av 12 bortekamper helt tilbake i 2001.

- Denne kampen er veldig symptomatisk for hvor vi er. Vi skaper ikke nok sjanser til å fortjene å vinne fotballkamper, sa Solskjær etter det forrige bortetapet mot Newcastle i ligaen.

Så fikk United en opptur mot Liverpool søndag, etter å ha holdt ligalederne i knestående gjennom 85 minutter. Selv om uavgjort til slutt føltes som et tap, er det mye å bygge videre på etter den heroiske innsatsen mot rivalen.

- Noen ganger føler du at marginene går imot oss … Hvis det snur, så kan vi kanskje få noen seire på rad her. Hvis du ser på kampene vi har, hvis vi kan få noen spillere tilbake fra skade, så kan vi få samme seiersrekke som vi hadde da jeg kom, sier Solskjær.

Partizan topper gruppe L i Europa League foran Manchester United. Begge lagene er ubeseiret etter to kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media