Mister jobben

Ragnhild Gulbrandsen tar nedleggelsen av den kvinnelige proffligaen i USA - WUSA - med fatning.

At proffligaen i går offentliggjorde at de legger ned virksomheten, var ingen stor bombe. Alle visste at de slet økonomisk.

- Dessuten var de veldig oppsatt på å få oss til å fraskrive oss alle rettigheter og bare skrive ettårsavatelar i fjor. Så det kan jo virke som om det har vært planlagt en stund, sier Ragnhild Gulbrandsen - som i to år har spilt for mesterlaget Boston Breakers, blant andre sammen med Dagny Mellgren.

Har en plan

Trondheimsjenta er hjemme med et skadd kne mens lagvenninene forbereder seg til VM-spill i Philadelphia. Neste tirsdag opereres hun for «jumper's knee». Hun tror bakfolkene i WUSA har en plan:

- Jeg mistenker at dette er taktikk fra WUSA. Det blir neppe noen liga neste år. Men de har jo ikke gått konkurs. Så jeg tror eierne vil speklulere i at kvinnefotballen vil få et oppsving igjen med VM i USA og OL neste år, så starter de opp på nytt etter det i 2004/2005, sier Gulbrandsen.

Beskjeden om at hun og Mellgren er fri for jobb, kom på mail seint mandag kveld.

- Men utover det som er sagt i pressemeldingene, så vet vi egentlig ganske lite. Men det var greit å slippe å få nyheten på tekst-TV. Sjøl tar jeg det ikke så veldig tungt. På grunn av skaden er det tvilsomt at jeg hadde dratt tilbake neste sesong uansett.

I tillegg til Gulbrandsen og Dagny Mellgre mister Hege Riise, Unni Lehn og Anita Rapp jobbene sine i USA.

- Trist og sjokkerende

Dagny Mellgren tok nyheten om nedleggelsen hardere enn Gulbrandsen.

- Det var trist og sjokkerende, sa Mellgren til NTB natt til i går.

- Vi visste vel at det ikke sto så bra til økonomisk, og har snakket om mulighetene for at det ikke ble noe neste år, men vi har gått med håp om at det skulle bli en 2004-sesong også.

Mellgren spilte for Boston i tre sesonger og står igjen som WUSAs mestscorende spiller noensinne. Det var ingen stor trøst mandag.

- Vi får håpe at VM får litt fart på sakene, at de får noen sponsorer og kanskje kommer tilbake i 2005. Jeg trivdes veldig godt i Boston, sier Mellgren.

Og signalene fra ledelsen i WUSA er tvetydige. Kanskje har de norske jentene rett i sine antakelser om at beslutning om å droppe ligaen er et triks for å få nye sponsorer på banen etter VM i USA i høst.

- Om vi får sponsorer med oss, og det er et glimt av håp om å fortsette, så kan vi gjenopplive WUSA, sa ligaformannen John Hendricks på en pressekonferanse i natt.

LYKKELIGERE DAGER: Dagene i Boston Breakers er talte for Dagny Mellgren (t.v.) og Ragnhild Gulbrandsen. Mellgren ville gjerne fortsette, mens Gulbrandsen trolig hadde trappet ned med spill i Trondheims-Ørn uansett.