Erling Braut Haaland

Mister landskampene: - Kjipt å ikke bli klar

Erling Braut Haaland (21) bekrefter at han ikke spiller de kommende landskampene.

NEDTUR: Erling Braut Haaland spiller ikke landskampene mot Tyrkia og Montenegro. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NEDTUR: Erling Braut Haaland spiller ikke landskampene mot Tyrkia og Montenegro. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Borussia Dortmund-stjerna er ikke blitt kvitt en lårskade. Det betyr at de avgjørende kampene i VM-kvaliken mot Tyrkia og Montenegro ryker for superstjerna.

- Hei folkens, kjipt å ikkje bli klar til landskampene. Hadde gleda meg. Uansett, lykke til Norge, skriver han på Twitter.

Det er fortsatt usikkert hvor lenge «Jærbuen» er satt ut av spill.

- Skaden hadde potensiale til å bli bra, men utviklingen har gått for langsomt, dessverre. Det er også fare for komplikasjoner dersom han tas i aktivitet for raskt. Vi har hatt en fin og løpende dialog med Erling og legen i Dortmund, sier landslagslege Ola Sand til fotball.no.

Skadekrise

Erling Braut Haaland trenger tid på seg til å komme tilbake fra lårskaden og kan knapt gå, sa Dortmund-trener Marco Rose søndag.

- Erling har forsøkt å spille for oss i flere dager nå. Han fortalte meg at han ønsket å spille, men at han ikke kunne bevege seg slik han vil. Han sa: «Jeg kan ikke gå engang», uttalte trener Rose ifølge The Athletic.

Han ville helst at det norske landslaget ikke skal legge press på at Haaland skal spille landskampene mot Montenegro og Tyrkia.

- Det ser ikke bra ut for Norge heller. Og det ville være bra hvis vi bare tar av presset nå. Erling er et menneske, ikke en maskin. Og det er viktig at vi får gutten i form nå. For Dortmund og for Norge, sier Rose.

Det har blitt en skadekrise for Norge og Ståle Solbakken. Nå er Erling Haaland, Joshua King, André Hansen, Alexander Sørloth, Sander Berge, Kristoffer Ajer, Mathias Normann, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson er uaktuelle til de kommende landskampene.

SKADET: Som følge av skade må Erling Braut Haaland stå over landskampene i VM-kvalifiseringen mot Tyrkia og Montenegro. Reportere: Fredrik Filtvedt og Henrik Ljosland Vis mer

Oppgjøret mot Tyrkia spilles i Istanbul fredag, mens Montenegro er motstander i Oslo mandag.

- Utgangspunktet var uansett krevende, og Tyrkia er favoritter hos meg. Nå blir det enda mer vrient, ikke bare fordi spissene er borte, men også fordi særlig Haaland også bidrar til bedre arbeidsforhold for de andre, fordi han drar på seg så mye oppmerksomhet, skrev Lars Tjernås til Dagbladet.

- Noen steg ned

Viking-spiss Veton Berisha er hentet inn i landslagstroppen.

- Haaland er jo den spilleren Tyrkia fryktet mest, og som Solbakken sikkert har lagt opp mye av taktikken rundt. Alexander Sørloth, som herja i Tyrkia, var det klare andrevalget. Joshua King ville nok vært mannen på topp med de to ute. Om han nå også må stå over, så er nok Veton Berisha det beste alternativet, sa TV2s fotballekspert Jesper Mathisen til Dagbladet.

Til tross for at han hyller Berisha, så var han ikke i tvil om at det er en klar nedgradering.

- Veton Berisha er en spiller jeg har veldig sansen for, og som har vært veldig god for Viking i år. Men det er ikke tvil om at det er noen steg ned fra Erling Braut Haaland, sier han.

Veton Berisha har vist strålende form denne sesongen og har notert seg for 15 nettkjenninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer