Mister muskler

Hans Petter Buraas har bare 30 prosent av styrken igjen i venstrebeinet, og må opp mot 90 prosent for å henge med i verdenstoppen.

Det kan bety at sesongen er slutt for den kneplagede slalåmkjøreren.

- Beinet mitt er svakt. Jeg har tatt noen tester av muskelstyrken og jeg har bare 30- 40 prosent av styrken i forhold til høyrebeinet. Dette er slett ikke bra. Ifølge legen må jeg opp på 85- 90 prosent om det skal være noen vits i å kjøre, sier Buraas til Dagbladet.

I lang tid har 28-åringen slitt med smerter i venstre kne. Midt i august fikk han fjernet brusk og betennelse og gjorde inngrep for å hindre dannelse av arrvev. Han mistet seks uker med trening, men stilte likevel opp i det første v-cuprennet i slalåm i Park City. Da kjørte han ut i andre omgang. Mandag denne uka kjørte han sesongens andre renn i Madonna di Campiglio. Der ble han nummer 45 i første omgang - så langt bak nivået sitt at noe helt opplagt var galt.

- Nå har jeg vært til legen og fått beskjed om å ta det med ro, sier Burre.

Vekter og strøm

Før jul skal han ha et møte med slalåmtrener Steve Skavik for å avgjøre hva som skjer nå.

- Jeg må bygge opp musklene rundt kneet med vekter, strømapparat og statisk trening. Samtidig kan jeg ikke gjøre for mye slik at kneet blir irritert, sier han.

I praksis betyr dette at han ikke rekker å bygge opp nok muskulatur før det går i ett resten av sesongen med fem slalåmrenn på fire uker i januar. Så er det 12 dagers rennpause før tre nye renn på tre uker i februar. Sesongen avsluttes i Sestriere 14. mars.

Og Burre gidder bare ikke reise rundt og konkurrere med visshet om at han ikke strekker til fysisk. Det er derfor han vurderer å ta rennpause resten av sesongen allerede nå.

- Det kan bli tatt opp til vurdering. Jeg føler at det bare blir trist å reise rundt og oppnå haltende resultater om jeg ikke kommer opp på det nivået jeg ønsker å være på, sier han.

For harde bakker

Det er spesielt på knallharde forhold som i Madonna Buraas får problemer.

- Det var som å kjøre på betong. Slike forhold er svært kraftkrevende. På mykere forhold har det gått greit til nå, sier han.

Vanligvis er slalåmbakkene i Mellom-Europa - der resten av sesongen skal kjøres - vannet til blankis.

Uansett hva som skjer, lover Buraas å komme tilbake for fullt neste sesong.

- Det går jeg ut fra, sier han.

Da er det VM i Bormio. Og VM-suksess har det blitt lite av for OL-mesteren fra 1998. Han kjørte ut i første omgang i 1999 og 2001. I St. Moritz i vinter ble han disket i andre omgang.

SVAKERE: Det skadeplagede venstrebeinet til Hans Petter Buraas tappes for muskler. Dette bildet er fra sommeren 2002. <!--FOTO-->