Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mister seriestarten etter åtte danske gule

Brann klør seg i hodet.

(Dagbladet.no): NFFs karanteneregler har skapt en del hodebry for tippeligaklubbene de siste sesongene, og nå er det Branns tur til å klø seg litt i hårfestet.


Lagets gambiske nykommer Njogu Demba-Nyrén er mannen som er tiltenkt makkerrollen på topp sammen med Torstein Helstad, men det skjer plutselig ikke mot Fredrikstad i første runde.

Norges Fotballforbund har nemlig meddelt Brann at Demba-Nyrén må stå over seriepremieren - fordi han ikke har sonet for det siste av de åtte gule kortene han pådro seg for Esbjerg i dansk SAS-liga.

- Det stemmer at vi har fått en mail fra forbundet om akkurat det der. Men så snart det er arbeidsdag i forbundet igjen, må vi få stilt en del spørsmål vedrørende denne saken. Det er jo merkelig at gule kort skal tas med over landegrensene, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til BA.no.


Det må vel kanskje være tillatt å spørre seg hvordan en spiss klarer å pådra seg hele åtte gule kort i løpet av en sesong, men likefullt, den danske serien er fremdeles i gang, og derfor må 28-åringen sone karantenen i Norge.

Og Brann har ikke store forhåpninger om å få gjort noe med dette.


- Jeg regner med at når de informerer oss om at han må sone karantene, så stemmer det. Men tirsdag vil jeg snakke mer med forbundet om saken, sier sportssjef Roald Bruun Hanssen.

Njoga Demba-Nyrén satte forøvrig inn sitt første mål i Brann-trøya mot Helsinki før påske.

MÅ VENTE EN UKE: Njoga Demba-Nyrén, her i kamp med Evertons Joleon Lescott, må utsette tippeligadebuten etter sine åtte gule kort i dansk superliga. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
MÅ VENTE EN UKE: Njoga Demba-Nyrén, her i kamp med Evertons Joleon Lescott, må utsette tippeligadebuten etter sine åtte gule kort i dansk superliga. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media