Mister sponsor

Enda en knockout for Thomas Hansvoll. Hovedsponsoren Bawls ønsker ikke å fortsette samarbeidet med den norske proffbokseren.

Kontrakten med energidrikkfirmaet gikk ut ved årsskiftet, men Bawls kommer ikke til å fornye den, blant annet på grunn av bråket rundt Hansvoll de siste dagene. Etter det Dagbladet erfarer var 14-månederskontrakten Hansvoll signerte i november 2001, verdt ca. 250 000 kroner.

- Det stemmer at vi har bestemt oss for ikke å tilby Team Hansvoll noen ny kontrakt. Men det har ingenting med vår tillit til Thomas og hans framstilling av saken å gjøre. For oss er det helt utenkelig at han har dopet seg, sier markedsansvarlig Lill Kristin Utengen i European Trade Partner AS, som har agentur på Bawls, til Dagbladet.

Ingen verdi

- Problemet er bare at saken drøyer ut i tid, og det er stor risiko for at han i løpet av denne prosessen kan bli utestengt fra kamper. I utgangspunktet forventer en sponsor fire til seks kamper i året, og det tviler vi på vil bli oppfylt for 2003. Da faller markedsverdien bort for vår del, legger hun til.

Utengen mener også at verdien av å sponse en norsk proffbokser er for dårlig.

- Miljøet er veldig lite. Men når Thomas Hansvoll er i vinden, som han var det under VM-kampen i Paris i fjor, gir han oss god reklameeffekt. Men å sponse en bokser er ikke det samme som å sponse en skiutøver. En vinteridrettsmann- eller kvinne ser vi stort sett sammenhengende fra oktober til mars. Det er mer sporadisk i boksesporten, sier Utengen.

Hun understreker at Team Hansvoll er velkommen til å gjenoppta forhandlinger når saken har roet seg.

Det er liten trøst for Thomas Hansvoll og hans støtteapparat, som har basert proffsatsingen på bare én sponsor.

- Bekymret

- Vi er bekymret. Det var ikke akkurat det vi trengte midt oppi det vi nå går gjennom, sier en skuffet sponsoransvarlig Søren Eriksen i Team Hansvoll til Dagbladet.

- Men hvorfor har dere ikke hatt flere sponsorer?

- Vi mener at det er bedre å ha én, kanskje to, seriøse sponsorer og gi dem skikkelig valuta for pengene, sier Eriksen.

Han opplyser at Hansvoll og resten av teamet har blitt enige om foreløpig å legge sponsorballen død.

FESTET RYKER: Thomas Hansvoll dundret til sandsekken så festet røyk under treningen i går.