Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mister Tour de Ski-avslutningen

En forkjølelse setter en stopper for Ebba Andersson på avslutningsetappen i Tour de Ski. Dermed ryker muligheten for svensk pallplass i kvinneklassen.

FORKJØLET: Ebba Andersson er ute med sykdom, og mister dermed muligheten for pallplass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORKJØLET: Ebba Andersson er ute med sykdom, og mister dermed muligheten for pallplass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Andersson var 53 sekunder unna pallen før den avsluttende etappen opp alpinbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme søndag.

- Hun har forkjølelsessymptomer som gjør at vi ikke kan ta noen risiko. Hun har virkelig gledet seg til denne etappen. Men du må gjøre det riktig. Det spiller ingen rolle hvilket renn det er, sier Sveriges landslagslege Magnus Oscarsson til SVT.

Andersson ble nummer to da hun ble spurtslått av Astrid Uhrenholdt Jacobsen på 10 kilometer fellesstart fredag. På nyttårsaften ble hun nummer tre på 10 kilometer fri teknikk.

På herresiden mister Björn Sandström den siste etappen. Calle Halfvarsson ligger på 9.-plass i sammendraget og er 2.46 minutter bak ledende Johannes Høsflot Klæbo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media