Mister tre poeng og havner på nedrykksplass

Sarpsborg straffet av NFF.

I TRØBBEL: Martin Wiig og Sarpsborg 08, her fra fjorårets cupkamp mot Vålerenga, straffes hardt av fotballforbundet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
I TRØBBEL: Martin Wiig og Sarpsborg 08, her fra fjorårets cupkamp mot Vålerenga, straffes hardt av fotballforbundet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no) Førstedivisjonsklubben Sarpsborg 08 ble i dag fratatt tre poeng og østfoldingene ramler dermed under streken.

Straffen medfører at klubben nå bare har 11 poeng, noe som er ett poeng mer enn Stavanger og tre mer enn bunnlaget Skeid.

Sarpsborg 08 ble i starten av april anmeldt av NFF for overtredelse av klubblisensbestemmelsene og nå har Doms- og sanksjonsutvalget fattet en beslutning.

«Utvalget er enig med NFF i at de som har handlet på vegne av klubben i dette tilfellet har opptrådt uaktsomt ved at man har bommet så vidt grovt på flere vesentlige punkter i en prognose som er begrenset til årets fire siste måneder,» står det i en pressemelding fra fotballforbundet.

Doms- og sanksjonsutvalget mener klubben har fått innvilget lisens på sviktende grunnlag og straffen er såpass streng også av allmennpreventive hensyn.

«Utvalget er ikke enig med NFF i at den maksimale rammen for poengtrekk i en sak som denne er 10 poeng. Utvalget viser til Klubblisensmanualens kapittel 2 hvor det oppstilles en eksemplifisering av aktuelle straffer/sanksjoner som kan anvendes ved brudd på lisensreglene. Maksimumsstraffen er her fire poeng. Utvalget finner under en viss tvil å betrakte sistnevnte regelverk som spesialbestemmelser som må gå foran Sanksjonsreglementet når det gjelder ileggelse av sanksjoner på grunnlag av brudd på lisensbestemmelsene. Det er NFF sitt ansvar å oppdatere gjeldende regelverk, og rimelighetshensyn taler også for å benytte bestemmelsen i klubblisensmanualen.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer