<strong>UTE:</strong> Daniel-André Tande må stå over VM i Seefeld. Her fra Oberstdorf i Tyskland 3. februar. Foto: AP/ Matthias Schrader
UTE: Daniel-André Tande må stå over VM i Seefeld. Her fra Oberstdorf i Tyskland 3. februar. Foto: AP/ Matthias Schrader Vis mer

Daniel-André Tande mister VM

Mister VM: - Det har vært en veldig kjedelig sesong

Daniel-André Tande blir ikke å se i hoppbakken i Seefeld-VM. 25-åringens kneskade etter treningsfallet i Lahti spolerer resten av sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag offentliggjør landslagssjef Alexander Stöckl VM-laget, men der vil ikke Tandes navn stå. Det er en strekk i kneet som stopper Kongsberg-hopperen.

- Det er kjedelig å gå glipp av ski-VM, men kneet er som det er. Da må jeg bare akseptere at jeg blir TV-seer når gutta skal kjempe om medaljer i Seefeld. Det blir ikke mer hopping for min del denne sesongen. Jeg skal komme tilbake sterkere og bedre enn noen gang, men jeg må innrømme at det har vært en veldig kjedelig sesong, sier Tande i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Han pådro seg skaden da han falt under et treningshopp i Lahti nylig.

- Det er veldig trist at Daniel ikke kan være med til VM. Jeg er helt sikker på at han ville gjort en god figur der. Det medisinske apparatet anbefaler at Daniel ikke hopper på seks uker. Det må vi forholde oss til, sier Stöckl.

Tande har slitt sportslig i vinter. I sesongoppkjøringen fikk han mange og til dels lange avbrudd som følge av ubeleilig sykdom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer