Sverre Dahlen Aspenes

Mistet broren: - Jævlig tøft

Skiskytteren Sverre Dahlen Aspenes (24) tok NM-gull i 10 kilometer sprint i Alta fredag og utmanøvrerte dermed sesongens sprintkonge Johannes Thingnes Bø. Etterpå kom tårene.

Sverre Dahlen Aspenes (25) var svært emosjonell etter målgang under NM i skiskyting. Video: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med feilfri skyting og god fart i sporet sikret Aspenes gullet. Han var svært rørt etter triumfen. Skatval-utøveren mistet broren sin i fjor sommer.

- Det har vært en jævla tøff sesong og et tøft år. Det blir mye tvil og mye dritt, rett og slett. Det å stå her i dag og gjøre årets beste løp på slutten av sesongen, betyr mye, sa en emosjonell Aspenes til NRK.

Han fortsatte:

- I sommer mistet jeg broren min, det er ikke noe jeg unner noen. Jeg har tenkt mye på ham i høst og i vinter. Jeg er så takknemlig for alle som har støttet meg.

Aspenes var tydelig preget. NRKs reporter måtte også kjempe mot tårene underveis i intervjuet.

Tidligere i år tok 24-åringen to EM-gull på normaldistanse og jaktstart.

- Det er veldig spesielt med Sverre. Det er egentlig litt vanskelig å beskrive, sa en tydelig beveget rekruttrener Anders Øverby.

- Vondt

Vetle Rype Paulsen tok sølvet, 23,8 sekunder bak Aspenes, mens Thingnes Bø endte på bronseplass. Thingnes Bø bommet én gang fredag.

- Det var tungt. Det var maks med en medalje, sa Thingnes Bø.

- Spesielt den historien er ubeskrivelig. Det er bare vondt hele greia. Det å ha et fellesskap og gode venner både i trening i konkurranse er ekstremt viktig. Det synes jeg vi i skiskytter-Norge har. Det er et samhold der som er utrolig sterkt, sa stryningen om Aspenes' historie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer