Mistet broren og tatt ut på landslaget i løpet av én uke

- Livet må gå videre, sier Frode Johnsen.

BETENKT: Odd-spiss Frode Johnsen har hatt mange følelser å holde styre på den sist uka. Først mistet han broren, før han ble tatt ut på landslaget i en alder av 39 år. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BETENKT: Odd-spiss Frode Johnsen har hatt mange følelser å holde styre på den sist uka. Først mistet han broren, før han ble tatt ut på landslaget i en alder av 39 år. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Forrige søndag fikk Frode Johnsen den triste beskjeden om at hans bror, Dan Johnsen, omkom i et basehopp i Gudvangen.

Én uke seinere ble det klart at landslagssjef Egil «Drillo» Olsen tar med veteranen til VM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Sveits, etter at Johnsen dagen før hadde spilt kamp for Odd mot Lillestrøm.

Var langt nede 39-åringen var på plass sammen med resten av landslaget på Hotel Bristol mandag, men dro seinere på kvelden tilbake til Telemark for å bisette broren. Odd-spissen innrømmer at det har vært spesielt å håndtere følelsene den siste uka.

- Jeg var langt nede noen dager etter at broren min gikk bort. Men så fikk jeg beskjeden om at jeg var tatt ut på landslaget. Det er emosjonelt merkelig, men jeg ser det som et bevis på at man må gå videre. Jeg kan ikke sette meg ned hjemme og bare tenke på at jeg har mistet broren min - da blir det bare verre, sier han til Dagbladet.

Johnsen kan blir den eldste spilleren som spiller for det norske fotballandslaget om han kommer innpå i én av de to kampene. Han er klar på at det har vært viktig for ham å komme i gang med fotballen igjen så raskt som mulig etter tapet av broren.

- Jeg kom meg på trening igjen på onsdag, noe som ga meg et løft. Jeg så ingen problemer med å spille mot Lillestrøm, og det var godt.

Kan tenke på andre ting Skotfossingen har fått god støtte fra familie, venner og lagkamerater. Selv om han ikke ser på mulighetene for spilletid som veldig store, synes mannen «Drillo» omtaler som «Norges beste hodespiller» det er fint å være på landslagssamling - over seks år siden forrige gang.

- Det er kjempegodt å komme hit til Oslo og få tankene over på andre ting, sier 39-åringen til Dagbladet. 

Johnsen slutter seg til landslagstroppen igjen tirsdag kveld.

OMSVERMET: Frode Johnsen var den spilleren flest journalister ønsket å snakke med under mandagens pressetreff på Hotel Bristol. Her i samtale med TV2-reporter Morten Stokstad. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
OMSVERMET: Frode Johnsen var den spilleren flest journalister ønsket å snakke med under mandagens pressetreff på Hotel Bristol. Her i samtale med TV2-reporter Morten Stokstad. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer