Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mistet den gule trøya etter kaosetappe

To påkjørt av følgebil, syv måtte bryte og Contador ble dyttet i asfalten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOUR DE FRANCE-STUDIO: Vi fulgte dagens etappe direkte i livestudio.

(Dagbladet): Etter syv magiske dager mistet Thor Hushovd den gule ledertrøya til Thomas Voeckler på en svært dramatisk og kaotisk etappe.

Etter noen mislykkede bruddforsøk fikk Voeckler med seg fire andre ryttere i et brudd etter 40 kilometer. De fikk raskt et solid forsprang på hovedfeltet, og da flere ulykker oppstod i hovedfeltet hadde de på det meste åtte minutter ned til hovedfeltet.

- Det har vært fantastisk, jeg har hatt den gule ledertrøya mye lengre enn forventet, sa Hushovd til TV2.

KJØRT NED AV BIL: Johnny Hoogerland og Juan Antonia Flecha ble kjørt ned av en bil. Hoogerland havnet i et piggtrådgjerde, og ligger her og vrir seg i smerte. Foto: AFP Photo / LIONEL BONAVENTURE
KJØRT NED AV BIL: Johnny Hoogerland og Juan Antonia Flecha ble kjørt ned av en bil. Hoogerland havnet i et piggtrådgjerde, og ligger her og vrir seg i smerte. Foto: AFP Photo / LIONEL BONAVENTURE Vis mer

- Det var en hard etappe, men vi hadde bra kontroll helt til den stygge velten skjedde. Det måtte vi respektere og venta til flest mulig kom seg tilbake til feltet. Da var kampen om trøya egentlig over for meg og Gilbert som ønsket å vinne etappen, sa Hushovd.

- Vi måtte vente og se hvordan situasjonen var. Det er slikt som skjer, og det var en forferdelig stygg velt. Får håpe de har det bra nå, la Hushovd til.

Selv om Voeckler kjørte fantastisk gjennom hele etappen, holdt det ikke til etappeseier. Luis-Leon Sanchez var sterkest på oppløpet, og tok sin første seier i årets Tour. Voeckler kan imidlertid trøste seg med at han har den gule trøya når rytterne starter på den 10. etappen tirsdag.

Det er likevel de mange ulykkene på dagens etappe det vil bli snakket om utover kvelden:

I GULT: Thomas Voeckler vil ha den gule trøya etter mandagens hviledag. Foto: AFP Photo / Lionel Bonaventure
I GULT: Thomas Voeckler vil ha den gule trøya etter mandagens hviledag. Foto: AFP Photo / Lionel Bonaventure Vis mer

Syv ryttere måtte bryte Touren, to utbrytere ble kjørt ned av en mediabil og Alberto Contador fikk en kald skulder av en annen rytter og endte i grøfta.

Følgebil kjørte ned to ryttere En følgebil, trolig en mediebil fra fransk TV, var på vei forbi utbrytergruppa men ble trolig skremt av et tre i grøftekanten. Han tok en krapp sving til høyre, og tok med seg Juan Antonio Flecha og Johnny Hoogerland.

- Det er det sykeste jeg har sett, sa TV2-kommentator Christian Paasche etter uhellet.

- Sjåføren i den bilen burde kastes på hodet og ræva ut av Touren, sa Dag-Otto Lauritzen på TV2s direktesending etter rittet.

Begge kom seg på syklene igjen, men klarte ikke henge med de tre andre utbryterne og ble etterhvert «spist opp» av hovedfeltet.

KJØRT NED AV BIL: Juan Antonio Flecha og Johnny Hoogerland ble kjørt ned av en følgebil. Skjermdump: TV 2
KJØRT NED AV BIL: Juan Antonio Flecha og Johnny Hoogerland ble kjørt ned av en følgebil. Skjermdump: TV 2 Vis mer

Se video av det dramatiske fallet HER (ekstern lenke).

Contador i bakken Tidligere i etappen hadde Alberto Contador vært i bakken etter at han så ut til å få en kald skulder av en annen rytter. Fjorårets Tour-vinner kom seg tilbake i hovedfeltet igjen etter å ha byttet sykkel, men så veldig frustrert ut i veikanten.

Se video av Contador-fallet HER (ekstern lenke).

Syv ryttere måtte bryte årets Tour omtrent halvveis inn i etappen i en utforkjøring. Asfalten var våt, og rytterne holdt høy fart ned bakken. TV-bildene viste ikke hvem som var uheldig, men plutselig lå flere ryttere strødd langs veikanten og i den nærliggende skogen.

Aleksandr Vinokourov og Jurgen Van Den Broeck som måtte bryte rittet. Vinokourov brakk lårbeinet i massevelten.